Afspraak is afspraak!

12 december 2020

Mijn vorige weblog had de welluidende titel: Laat ondanks de mondkapjes van je horen! Wat schetst mijn verbazing afgelopen week: Een aantal lieden die bewust zonder een mondkapje op een intimiderende wijze enkele winkels binnengaan, medewerkers daar de stuipen op het lijf jagen en op een totaal misplaatste wijze van zich laten horen. Je willen uiten tegen een landelijk ingevoerde maatregel is in het kader van vrijheid van meningsuiting en het recht om te protesteren dienen we uiteraard te respecteren. Doelbewust zonder mondkapje winkels binnen gaan en hardwerkende ondernemers -waarvan er velen moeite hebben om het hoofd boven water te houden- en hun medewerkers hiermee op een intimiderende wijze lastig vallen  is volstrekt ontoelaatbaar.

Over de effectiviteit van het dragen van mondkapjes is maanden gediscussieerd. Onder druk van al die discussies, met name in de media, heeft het kabinet besloten dit per 1 december verplicht te stellen. Zijn we er blij mee? Nee. Houden wij ons aan de nieuw afgesproken maatregelen? Ja! Als we ons allemaal aan de gemaakte afspraken zouden houden zaten we nu niet met sterk oplopende besmettingsaantallen…

Dat er dan (enkele) lieden overal en nergens vandaan komen om te protesteren omdat er op social media een filmpje staat waarin een aantal mensen worden aangehouden omdat zij zich niet willen identificeren is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

Voor Gemeentebelang is volstrekt helder dat gemaakte afspraken dienen te worden nagekomen en dat er gehandhaafd moet worden als men zich niet aan gemaakte afspraken houdt. Bovendien vinden wij agressie tegen hulpverleners en politie volstrekt onacceptabel. Als iedereen zich aan de afspraken houdt zal het aantal besmettingen snel dalen en komen er hopelijk snel weer wat mogelijkheden voor de horeca en vrijheden voor iedereen.

Martin Mol

Eerdere blogs

Laat je sportieve hart spreken

Laat je sportieve hart spreken

Samenwerken aan een sportief en gezond leven in de gemeente Nunspeet In de gemeente Nunspeet is in 2020 een lokaal...

Retourtje Groningen

Retourtje Groningen

Afgelopen week ben ik met de trein op stap geweest. Het was volgens mij zo’n 37 jaar geleden dat ik van de diensten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Eind juni ben ik benoemd als raadslid en ben ik op de, inmiddels een jaar onderweg, rijdende trein gestapt, door...