Afval in de woestijn?!

29 januari 2022

Ik was verbaasd toen ik op de tv zag dat er een ontzettend grote berg kleding in de woestijn in Chili lag. 39.000 ton, 39 miljoen kg kleding eindigt in de Atacama woestijn in Chili. Kleding die nog NOOIT gedragen is. In het totaal 59.000 ton kleding die niet verkocht wordt in Azië, Europa en Amerika wordt naar Chili verscheept om in Latijns Amerikaanse landen te verkopen maar 39.000 ton komt dus als afval in de woestijn in Chili terecht. Bizar vind je niet? Heb jij er wel eens over gedacht hoe je met kleding of andere spullen  omgaat?

Bestel maar, bestel maar, bestel maar…
Ik heb duurzaamheid in mijn portefeuille en als ik dit dan lees verwonder ik mij hierover maar ook over bestelde kleding in ons land die terug gestuurd worden en niet weer terug gaan in de verkoop maar in grote hallen verdwijnt zonder ooit gedragen te zijn en wie weet waar terecht komt. Wat Gemeentebelang vooral belangrijk vindt is bewustzijn oproepen. Is men zich bewust dat alles wat besteld, gekocht of gratis opgehaald wordt ooit weer verwerkt moet worden als afval?

Zelf hoop ik dat ik steeds minder busjes door mijn straat zie. Koop lokaal want dan kun je kleding meteen passen en terug hangen. Kijk eens bij de kringloopwinkels etc.

Lokaal kopen houdt ons dorp levendig met een mooi aanbod van verschillende winkels.

Corrie Jansen

Eerdere blogs

Kloof

Kloof

Ook als lokale partij hebben wij uiteraard de verkiezingen voor de provinciale staten en indirect voor de eerste kamer...

Wauw, wat is dit mooi geworden!

Wauw, wat is dit mooi geworden!

In 2017 heeft de gemeenteraad unaniem besloten over te gaan tot herinrichting van het sportpark in Nunspeet. In 2021...

Elektrificatie of kortsluiting?

Elektrificatie of kortsluiting?

Afgelopen donderdagavond stond het onderwerp “Kapitaalbehoefte Regionale Netwerkbedrijven” op de agenda van de...