Afval in de woestijn?!

29 januari 2022

Ik was verbaasd toen ik op de tv zag dat er een ontzettend grote berg kleding in de woestijn in Chili lag. 39.000 ton, 39 miljoen kg kleding eindigt in de Atacama woestijn in Chili. Kleding die nog NOOIT gedragen is. In het totaal 59.000 ton kleding die niet verkocht wordt in Azië, Europa en Amerika wordt naar Chili verscheept om in Latijns Amerikaanse landen te verkopen maar 39.000 ton komt dus als afval in de woestijn in Chili terecht. Bizar vind je niet? Heb jij er wel eens over gedacht hoe je met kleding of andere spullen  omgaat?

Bestel maar, bestel maar, bestel maar…
Ik heb duurzaamheid in mijn portefeuille en als ik dit dan lees verwonder ik mij hierover maar ook over bestelde kleding in ons land die terug gestuurd worden en niet weer terug gaan in de verkoop maar in grote hallen verdwijnt zonder ooit gedragen te zijn en wie weet waar terecht komt. Wat Gemeentebelang vooral belangrijk vindt is bewustzijn oproepen. Is men zich bewust dat alles wat besteld, gekocht of gratis opgehaald wordt ooit weer verwerkt moet worden als afval?

Zelf hoop ik dat ik steeds minder busjes door mijn straat zie. Koop lokaal want dan kun je kleding meteen passen en terug hangen. Kijk eens bij de kringloopwinkels etc.

Lokaal kopen houdt ons dorp levendig met een mooi aanbod van verschillende winkels.

Corrie Jansen

Eerdere blogs

Best een beetje bang…..

Best een beetje bang…..

Er is veel gaande. Te veel gaande. En hoe we met elkaar om gaan met al die gebeurtenissen maakt dat ik soms best een...

Ieder huisje heeft zijn kruisje

Ieder huisje heeft zijn kruisje

In ieder huisje is wel eens wat aan de hand. Je hangt de vuile was ook niet buiten. De laatste twee en een half jaar...

Ja mits…, het klinkt zo mooi.

Ja mits…, het klinkt zo mooi.

Het is een gevleugelde kreet die ook ik gebruik en vele collega’s vanuit Gemeentebelang en andere partijen ook: “de...