Afval in de woestijn?!

29 januari 2022

Ik was verbaasd toen ik op de tv zag dat er een ontzettend grote berg kleding in de woestijn in Chili lag. 39.000 ton, 39 miljoen kg kleding eindigt in de Atacama woestijn in Chili. Kleding die nog NOOIT gedragen is. In het totaal 59.000 ton kleding die niet verkocht wordt in Azië, Europa en Amerika wordt naar Chili verscheept om in Latijns Amerikaanse landen te verkopen maar 39.000 ton komt dus als afval in de woestijn in Chili terecht. Bizar vind je niet? Heb jij er wel eens over gedacht hoe je met kleding of andere spullen  omgaat?

Bestel maar, bestel maar, bestel maar…
Ik heb duurzaamheid in mijn portefeuille en als ik dit dan lees verwonder ik mij hierover maar ook over bestelde kleding in ons land die terug gestuurd worden en niet weer terug gaan in de verkoop maar in grote hallen verdwijnt zonder ooit gedragen te zijn en wie weet waar terecht komt. Wat Gemeentebelang vooral belangrijk vindt is bewustzijn oproepen. Is men zich bewust dat alles wat besteld, gekocht of gratis opgehaald wordt ooit weer verwerkt moet worden als afval?

Zelf hoop ik dat ik steeds minder busjes door mijn straat zie. Koop lokaal want dan kun je kleding meteen passen en terug hangen. Kijk eens bij de kringloopwinkels etc.

Lokaal kopen houdt ons dorp levendig met een mooi aanbod van verschillende winkels.

Corrie Jansen

Eerdere blogs

Een Noodfonds

Een Noodfonds

Een noodfonds in Nunspeet, is dat nodig, jazeker ! Helaas, maar waar. Het zijn barre tijden, de hoge energielasten, de...

Samenwerken

Samenwerken

Sinds ik in de Gemeenteraad zit leer ik veel van onze Gemeente. Een van de dingen die ik bijvoorbeeld niet wist is dat...

Energietransitie

Energietransitie

De winterperiode dient zich aan. De temperaturen dalen nu gestaag richting winterperiode. De afgelopen maanden bleken...