Aprilletje zoet…

22 mei 2021

Na vorig jaar een heel mooi voorjaar met een hete zomer er achter aan wil het nu nog niet zo vlotten met de temperaturen.

April gaat de boeken in als extreem koud met een gemiddelde temperatuur die 3.3 graden lager is dan normaal en meer dan 4 graden lager dan vorig jaar las ik. Eindelijk is het blad aan de bomen en kleurt de omgeving weer groen.

April 2020 was mooi en we waren blij dat de besmettingscijfers omlaag gingen. We gingen de zomer in en alles leek veel beter. Totdat de herfst kwam met daarop volgend de regelgevingen om Corona besmettingen tegen te gaan. Een mooie maand april konden we dit jaar niet zeggen. Maar gelukkig zijn de besmettingen nu zover gedaald dat er  versoepelingen kwamen.

Versoepelingen

Bij de eerste versoepelingen ben ik meteen de terrasjes afgegaan. Okay wel met winterjas aan en toch was het ontzettend fijn om er weer wat uit te zijn. Nu mogen we nog weer wat langer op het terras zijn. Maak er gebruik van. Lees bijvoorbeeld je krantje of boek met een kopje thee op het terras. Of ga samen met iemand lunchen. Steun onze horeca zodat ze door kunnen.

Sportschool

Vanmorgen mocht ik ook weer binnen gaan sporten. Ben jij daar ook zo blij mee? Geen koude handen meer omdat al het ijzer wat je aanraakt bevroren lijkt. Geen lagen kleding aan omdat het nog geen 10 graden is. Geen flapperende tentzeilen en regen. De sportscholen hebben heel erg hun best gedaan om toch sport aan te kunnen blijven bieden. Hulde daarvoor, maar binnen bevalt mij toch beter voor de fitness.

Vakantie

En ja wat zal de komende weken ons brengen aan zon, vaccinaties, vakantievoorbereidingen? Ik hoop op warmte en een vaccinatie en daarna zie ik verder. Eerst nog wat commissie en raadsvergaderingen voordat het zover is.

Corrie Jansen

Eerdere blogs

Nederland Fietsland

Nederland Fietsland

Met 22 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners, 32.000 kilometer aan fietspaden en de grootste fietsenstallingen ter...

Open deuren

Open deuren

Vorig weekend stonden de deuren van het gemeentehuis wijd open. Tijdens het open huis konden alle belangstellenden...