Beëdigingen

4 juni 2022

Afgelopen donderdagavond werd ik opnieuw beëdigd als raadslid voor Gemeentebelang. Beëdigd voor de 6e keer… Altijd weer een bijzonder moment om de belofte te mogen afleggen. Extra bijzonder was het dit keer omdat ik de belofte mocht afleggen tegenover Gerrit Polinder als waarnemend voorzitter van de raad. Toen ik voor het eerst aantrad in 2010 begon Gerrit al aan zijn 2e periode. Mooi om samen zo mee te mogen maken.

Wat het ook bijzonder maakte is dat ik liefst vier keer door burgemeester Dick van Hemmen ben beëdigd (twee keer in 2015 als waarnemend raadslid waarna ik in 2016 definitief terugkeerde), één keer door burgemeester Breunis van de Weerd in 2018 en afgelopen donderdag door waarnemend voorzitter Gerrit Polinder.

Omdat onze nieuwe waarnemend burgemeester Céline Blom per 13 juni haar functie gaat bekleden liep ik de eer om door haar beëdigd te worden helaas mis. Zij is op 30 mei door de commissaris van de Koning reeds beëdigd. Ik zou het een hele eer gevonden hebben om als een van de eersten in onze gemeente door een vrouwelijke burgemeester te worden beëdigd. Het is tenslotte een heuglijk feit dat juist in het jubileumjaar “50 jaar zelfstandige gemeente Nunspeet”, met tot nu toe altijd burgervaders, nu een vrouw als waarnemend burgemeester is voorgedragen. Daar zijn wij als Gemeentebelangers zeer content mee. En het past volledig in de denkwijze die Gemeentebang al sinds 1945 hanteert: Lokale politiek voor alle inwoners van de gemeente ongeacht afkomst, religie, sekse, geaardheid of wat dan ook.

Na twee maanden op het reservebankje te hebben gezetenbreekt er voor mij weer een nieuwe periode aan. Ik mag deel uitmaken van een hecht team van vier vrouwen en vier mannen in onze fractie. Dus ook hier een evenredige verdeling dat past in de lijn van het Gemeentebelang gedachtengoed endaar ben ik best trots op. Wij zullen er gezamenlijk de schouders onder zetten om onze mooie gemeente Nunspeet nog mooier te maken!

Martin Mol  

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...