Betaalbare huur

27 maart 2019

Gemeentebelang Nunspeet heeft het college van de gemeente Nunspeet vragen gesteld over de betaalbaarheid van huurwoningen voor inwoners met een laag inkomen die in verhouding een hoge huur betalen.

In diverse media stond te lezen dat de belangenorganisatie van huurders, de Woonbond, heeft becijferd dat zo’n 300.000 huurders in verhouding te veel huur betalen. De Woonbond vindt dat zij een verlaging of bevriezing van het huurbedrag moeten krijgen. Aedes, de belangenvereniging van wooncorporaties, is in overleg met de woonbond overeengekomen dat huurders met een laag inkomen en een huur boven €720,42 moeten worden gecompenseerd. Wat Gemeentebelang verbaast is dat huurders zelf moeten uitzoeken of zij hiervoor in aanmerking komen. Dit lijkt Gemeentebelang de omgekeerde wereld.

Voor raadslid Corrie Jansen van Gemeentebelang Nunspeet aanleiding vragen te stellen of het college met dit sociaal huurakkoord bekend is en of dit ook inwoners in onze gemeente betreft. Mocht dat zo zijn dan is de wens dat Omnia deze bewoners actief gaat benaderen. In deze groep kunnen ouderen, kwetsbare mensen en digibeten zitten. Het lukt deze groep niet altijd zelf om zulke zaken digitaal te regelen. Gemeentebelang ziet graag dat het college deze vraag doorspeelt aan Omnia.

Eerdere nieuwsberichten

Wat is wijsheid?

Wat is wijsheid?

Onderstaande column is deze week te lezen in de Nunspeet Huis aan Huis. Wat is wijsheid? Het houdt de gemoederen al...

Nunspeetse Heideloop

Nunspeetse Heideloop

Op 26 augustus zal de jaarlijkse Nunspeetse Heideloop gehouden worden met de start vanuit het dorpshuis de Horsterhoek...