Bij elkaar brengen

17 augustus 2019

Een aantal onderwerpen die de afgelopen periode aan de orde zijn geweest binnen Gemeentebelang wil ik bij elkaar brengen.

De onderwerpen waar ik het over heb zijn de volgende:

  • Duurzaamheid
  • Toerisme: lust of last
  • Hondenpoep

Duurzaamheid staat momenteel flink geagendeerd. Mijn mede fractiegenoot Edward Koers heeft hier vorige week nog een zeer interessante blog over geschreven.

Toerisme: lust of last. Is uitgebreid aan de orde geweest binnen Gemeentebelang middels een themaavond. Veel belangstellenden waren hierbij aanwezig en we hebben met elkaar echt zinvolle argumenten (voor zowel lust als last) op papier gekregen.

Hondenpoep. Is middels een enquête vanuit de wethouder van Gemeentebelang ook goed besproken. Op gemeentelijk niveau ervaren we hondenpoep als een forse irritatie, dus daar moeten we wat mee.

Iedere dag loop ik met onze hond een paar keer door het bos. Het voordeel van een hond is dat je niet alleen bent en dat je gedwongen wordt om in beweging te blijven. Je komt eens wat andere mensen tegen, dus er is altijd wel wat dynamiek. Loop je iedere dag in hetzelfde stuk bos, dan gaan je veranderingen in het bos opvallen. Een boom die omgewaaid is, zwerfvuil wat je ineens ziet, herfstkleuren. Veranderingen zie je echt snel.

Eén van de veranderingen die ik zie is dat er op verschillende plekken toiletpapier ligt!..??

Gemakshalve ga ik er maar even vanuit dat de inwoner uit Nunspeet zijn eigen toilet dichtbij heeft, dus die zie ik niet zo 1,2,3 in het bos kakken. Ik signaleer dat toiletpapier ook echt alleen in het hoogseizoen van de vakantieperiode. Voor mij is 1+1=2, dus de toerist kakt lekker in het bos. (ik wil niet generaliseren en iedere toerist beschuldigen, zeker niet, want het zal een enkele zijn) maar 4 kakkende toeristen bij mij in het bos per week zorgt voor flink wat irritatie. Terwijl 300 meter verderop een openbaar toiletgelegenheid ruimschoots aanwezig is. Verdwijnende bossen door houtkap draagt al niet bij aan duurzaamheid. Als we dan de resterende bossen verstoppen onder gebruikt toiletpapier zijn we niet goed milieubewust bezig.

Ik schreef zojuist dat ik met mijn hond een paar keer per dag door het bos loop. Ik heb een hond maar ik snap het beest echt niet. Dat je aan een mensen keutel gaat ruiken is nog tot daar aan toe, maar dat je eraan gaat knagen (sorry, ik verzin het ook niet hoor) is voor mij echt onbestaanbaar. Ik zal u de verdere details besparen, maar dat ik echt vervelende ervaringen heb met honden en mensenpoep mag duidelijk zijn.

Heb ik toch maar mooi de 3 afzonderlijke Gemeentebelang thema’s bij elkaar kunnen brengen. Veel toeristen zullen dit stukje niet lezen. denk ik, maar ondanks dat toch goed om er aandacht aan te schenken. Laten we met elkaar blijven proberen om Nunspeet schoon, duurzaam en toeristisch aantrekkelijk te houden.

Martin Juffer

Eerdere blogs

Hoognodig!

Hoognodig!

Toen ik vanaf 2007 tot mijn eerste raadsperiode in 2010 als steunfractielid actief was, overheerste het idee van een...

750!!!  Wonen op ’t Hul Noord

750!!! Wonen op ’t Hul Noord

Wie wil er niet in een passende woning wonen? Passend qua levensfase maar zeker ook passend bij het inkomen. Daarom...