DE POLITIEK WEL MET JOU……

24 augustus 2019

Hoe vaak hoor je mensen niet zeggen: “ik hou me niet bezig met politiek, het interesseert me niets”. Natuurlijk is dit te begrijpen. Het is soms complexe materie en laten we eerlijk zijn: het beleid is niet altijd even begrijpelijk door alle compromissen en er is soms best wel veel rumoer rondom de poppetjes in de politiek. Het beeld van de politiek is dan ook zeker niet onverdeeld positief. Dus dan gewoon maar links (of rechts) laten liggen?

Feit is: de politiek heeft veel invloed op ons dagelijks leven. Denk aan de (lokale) belastingen die je betaalt, de kwaliteit van de leefomgeving en onze veiligheid. Het is dus wel degelijk zinvol om waar het kan invloed uit te oefenen op de politiek. Nou ja, hoor ik mensen denken: we stemmen toch iedere vier jaar? Gelukkig doen in Nunspeet altijd rond de 70-75% van de mensen dat voor zowel de landelijke als gemeentelijke verkiezingen. Dat houdt in dat de overige mensen, ruim een kwart van de stemgerechtigden, geen invloed heeft op belangrijke politieke beslissingen over de genoemde thema’s. Dat zijn meer stemmen dan welke partij dan ook individueel krijgt!

Dit gedrag heeft de politiek voor een deel aan zichzelf te danken door ergens in Den Haag of Brussel in onbegrijpelijke taal over onderwerpen te praten die ver van ons af lijken te staan. Gelukkig kunnen wij, zeker als lokale partij, de straat op om met onze inwoners te praten over zaken die hen dagelijks aangaan en waar we wellicht op lokaal niveau samen ook echt wat mee kunnen. Dat is ook onze taak als volksvertegenwoordiger en we doen het graag!

Kortom: politici zijn er voor u en zoeken u ook regelmatig op. Zoekt u ons ook eens op, benader ons! Nog liever: sluit u zich bij ons aan en denk mee over waar het heen moet met Nunspeet. Meer of minder woningen? Hoe gaan we om met onze natuur? Hoe zorgen we dat het centrum vitaal blijft? Hoe gaan we om met overlast en criminaliteit?

Want je kunt je wel niet met de politiek bemoeien, de politiek bemoeit zich wel met jou!

Marc Konings

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...