De scholen zijn weer begonnen

25 augustus 2020

Elk jaar rond deze tijd zien we de spandoeken hangen. Dit jaar heb ik ze nog niet gezien maar als ze tevoorschijn komen heeft het wel een “dubbele lading”. Door Corona waren alle scholen een aantal maanden gesloten en werd er digitaal lesgegeven. Vanaf juni en daarna werd er aangepast naar school gegaan en sommige scholen bleven digitaal onderwijs bieden…

Zoals het er nu uitzien gaan de komende weken alle scholen weer “normaal” beginnen. In Elspeet is de Boaz-Jachin school “geüpdatet, de kinderen hebben een aantal maanden les gehad in noodlokalen maar kunnen met ingang van het nieuwe schooljaar in de vernieuwde school. Daarentegen gaan de leerlingen van de Da Costa school naar de noodlokalen bij de Boaz-Jachin school. Binnenkort gaat de bouw van de nieuwe Da Costa school van start.

Zelf rijd ik dagelijks door Elspeet en rond de aanvangstijd van de scholen is het enorm druk. Uit alle hoeken en gaten komen kinderen. Je moet als bestuurder dan ook erg op je hoede zijn. Nu de verkeersstroom door de verhuizing van de kinderen van de Da Costa school wijzigt is het zeker oppassen geblazen.

De afgelopen periode is er bij de Beatrixschool in Hulshorst hard gewerkt om de SKN (Stichting Kindcentrum Nunspeet) een plek voor peuteropvang, BSO en kinderopvang binnen de school te geven. Met dit samengaan is het eerst IKC binnen de gemeente Nunspeet een feit.

In Nunspeet zijn geen wijzigingen binnen de huisvesting. Er wordt druk gewerkt om IKC-oost te realiseren.  Dit zal nog wel enige tijd in beslag nemen maar via de media wordt u zeker op de hoogte gehouden. Met ingang van volgend schooljaar krijgt Nunspeet er een nieuwe school bij : Florion (vereniging voor gereformeerd primair onderwijs) het komende jaar zal hierover meer duidelijkheid komen.

Namens Gemeentebelang wens ik alle kinderen (en ouders) een fijne en gezonde schoolperiode en hopelijk blijven verdere maatregelen betreffende Covid-19 achterwege.

Ans Pluim Column Nunspeet Huis aan Huis

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...