De vloer is lava

27 oktober 2018

Een uitdrukking die ik de laatste tijd met regelmaat hoor. Volgens mij een uitdrukking die voornamelijk door jongeren  gebezigd wordt. Ik vermoed dat het met een spel te maken heeft maar zeker weten doe ik dat niet.
Als ik het mis heb of je hebt een volstrekt andere opvatting over deze uitdrukking dan mag protest aangetekend worden en ook nog een actiegroep oprichten.

Mijn persoonlijke interpretatie van: ‘de vloer is lava’ is dat de vloer dusdanig heet is dat we niet meer met beide benen op de grond kunnen blijven staan. Zweven is zooooo  heerlijk.
Deze week kwam het bericht dat de VOC pepernoot onder vuur ligt.
Pardon? Jawel, de VOC pepernoot ligt onder vuur.
Nederlanders uit het voormalige Nederlands-Indië vinden dat er een vies smaakje zit aan de pepernoten die gemaakt zijn met ‘authentieke VOC-kruiden’. Prachtige aangelegenheid om in het verweer te komen. Interviews, klachten, persberichten, talkshows, discussie……we hebben weer wat! Waarom moeten we bij zoveel zaken (zwarte piet, vuurwerk wel of niet in je eigen gemeente, wel of geen passion, de Sint op een schimmel, VOC pepernoten, Regenboogvlaggen) gelijk in de hoogste boom hangen en er zo mee aan de haal gaan? Bloedlink wat ik nu schrijf maar let wel, Gemeentebelang staat voor iedereen, iedere mening of opvatting, sluit niets of niemand uit. Maar we willen wel graag met de beide benen op de vloer blijven staan. We willen het graag met elkaar hebben over zaken die er, wat ons betreft echt toe doen! Die VOC-pepernoot, ik denk dan: Stop hem in je mond, kauw er even gedachteloos op, vind hem lekker of niet en ga over tot de orde van de dag. Kom je een zwarte piet tegen, zwaai even of niet maar ook niet meer dan dat.

Laten we gewoon de dingen benoemen waar we iets van vinden en het daar bij laten. Het kost zoveel energie om allerlei bewegingen in het leven te roepen en met 100 man naar de Oostvaardersplassen af te reizen om de paarden te supporteren. Die tijd en energie kunnen we veel beter inzetten op thema’s die er werkelijk toe doen. Wat die thema’s zijn? Lees het programma van Gemeentebelang en sluit je aan bij de beweging die met beide benen op de grond staat!

Martin Juffer

 

Eerdere blogs

Hoognodig!

Hoognodig!

Toen ik vanaf 2007 tot mijn eerste raadsperiode in 2010 als steunfractielid actief was, overheerste het idee van een...

750!!!  Wonen op ’t Hul Noord

750!!! Wonen op ’t Hul Noord

Wie wil er niet in een passende woning wonen? Passend qua levensfase maar zeker ook passend bij het inkomen. Daarom...