Denk mee

25 november 2023

Afgelopen weken zijn er door de gemeente in alle kernen inloopmomenten georganiseerd waarop de inwoners mee mochten denken over het kunst- en cultuurbeleid binnen onze gemeente. Ook kon men digitaal een vragenformulier invullen.  Een mooie gelegenheid om aan te geven hoe je dit beleid graag binnen onze gemeente tot uitdrukking ziet komen. Helaas werden deze inloopmiddagen niet echt druk bezocht.

De komende weken worden er wederom inloopmomenten in alle kernen georganiseerd. Deze keer komt het buiten-speel-sport en ontmoeten beleid aan de orde.

En Gemeentebelang wil u/jullie, oud en jong, oproepen om deze inloopmomenten te bezoek

Kom je graag buiten voor een wandeling of om op een andere manier lekker te sporten? Of wil je een leuke plek buiten waar je buren of vrienden kunt ontmoeten? Heeft u kinderen die graag buiten spelen?

Kom meepraten en breng je ideeën naar voren. Er is nu gelegenheid voor!
De afgelopen week zag ik verschillende opmerkingen via Social Media en deze mensen vragen we om hun opmerkingen mee te nemen naar de inloopmomenten of deze online door te geven via https://www.nunspeet.nl/nieuws/spelen-bewegen-en-ontmoeten

Laat deze kans niet voorbij gaan!

Als ik bijvoorbeeld in Vierhouten naar het speelterreintje kijk dan zie ik 2 wipkipjes, een glijbaan met een huisje, een schommel, een klimrek, een tafeltennis en hinkelblok. Best wel een mooi terreintje, maar het heeft geen aantrekkingskracht. Wat mij betreft mag daar best iets mee gebeuren om de kinderen en de jeugd weer enthousiast te maken. Bovendien is er in Vierhouten nog maar weinig georganiseerde sport, dus misschien is een beweegtuin de mogelijkheid om de sportieve dorpsgenoten maar ook toeristen goed in beweging te krijgen. Ik ga dus 29 november naar dorpshuis Hotsterhoek om mijn ideeën met de daar aanwezig ambtenaren te delen.

Gemeentebelang roept de inwoners van alle kernen op om online of op dezelfde manier mee te denken over buiten spelen, sporten en ontmoeten in hun eigen kern of wijk .

Denk mee en breng u ideeën nu naar buiten. Dit is geen garantie dat alles wat u bedenkt ook gerealiseerd wordt maar er wordt naar u plannen geluisterd en ze worden serieus bekeken en afgewogen.

Kom dus op maandag 27 november van 15.30 tot 17.00 uur in het Kulturhus Elspeet, maandag 27 november van 18.30 tot 20:00 uur naar het Gemeentehuis, dinsdag 28 november van 19:00 tot 20:00 uur in Dorpshuis de Wieken of  woensdag 29 november van 19:00 tot 20:30 uur in Dorpshuis Horsterhoek.

Spelen doe je samen en het bedenken mag je ook samen doen.

Ans Pluim

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...