Doe je mee?

7 september 2019

Alweer volop aan het werk of naar school? Voor ons is het raadswerk ook weer begonnen met de reguliere vergaderingen. Maar eigenlijk stopt ons raadswerk nooit, ook niet in de vakantie. Er ploppen altijd berichten in de media op waar ik of onze fractie meer van wil weten. Dat betekent dat wij vragen gaan stellen aan het college of op bezoek gaan bij organisaties of instellingen of antwoorden zoeken wat eventuele gevolgen voor onze gemeente zouden kunnen zijn.

Generaal van Uhm

Zo was ik vorige week bij de summerschool van de VNG (Ver. Ned. Gemeenten) op bezoek. De dag begon met de keuze uit 6 sprekers met hun keynote of te wel de dag begon met een goed verhaal. Mijn keuze was generaal b.d. van Uhm. Ik heb bewondering voor deze man gekregen toen hij “de baas” van mijn echtgenoot was. Hij is een echt mensen mens. Sterk betrokken bij zijn personeel. “Regels zijn belangrijk” gaf hij aan “totdat het anders moet, dan moet je oplossingen zoeken of maatwerk leveren”. Hij maakte gebruik van zijn ervaringen in het leger om duidelijk te maken hoe het vertrouwen van een groep mensen vastgehouden kan worden. Dat is niet door naar jezelf te kijken en zelf te zeggen wat je goed doet. Dat is vooral aan anderen vragen wat doen wij goed? Maar vooral ook wat kan er beter?

Vertrouwen

Voor Gemeentebelang is het belangrijk dat onze inwoners vertrouwen in onze bestuurders hebben en houden. Daarom gaan wij veel op pad om u te ontmoeten, te horen waar beleid toe leidt maar vooral ook waar onze aandacht moet liggen met betrekking tot wat er beter kan of beter moet.

Dit is wel een tweerichtingsweg en geen doodlopende straat. Er wordt ook iets van inwoners verwacht. Praat mee en doe mee zoals bij de pilot die opgestart wordt om het Edward Koningspark samen met de omwonenden en gebruikers op te gaan knappen. Iedere mening telt en moet gehoord worden in een democratie. Dat betekent dat iedereen mee mag doen. Dus niet alleen die man uit de straat die hoog opgeleid is maar vooral ook iedereen die gebruikt maakt van voorzieningen of zijn wijk kent.

Tijdens de summerschool heb ik ook een workshop bijgewoond over de RES. De Regionale Energie Strategie of te wel hoe gaan wij per regio nieuwe energie opwekken? Wordt dit plan door verschillende gemeenten uitgewerkt en mag de raad daarna hun akkoord geven of hebben onze inwoners ook iets in te brengen? Vooral dat laatste vindt Gemeentebelang belangrijk en daar zullen wij ons in de toekomst ook op blijven richten. Meedoen? Of tekenen hij het kruisje? Wat wil jij…

Corrie Jansen

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...