#Does lief!!

4 september 2021

Tegenwoordig heb je de campagne van Sire: “Does lief!”. Je ziet geregeld posters maar ook kleding met deze tekst voorbij komen. De afgelopen zomerperiode moest ik steeds aan deze tekst denken als ik door de kern van Vierhouten reed of op één van de gezellige terrassen zat die ons dorp rijk is.

#Does lief!

Het viel me op dat er, ondanks de mooie omgeving, het soms prachtige weer of de vakantie, veel mensen zijn die supersnel geïrriteerd zijn. Laat ik daarvan een paar voorbeelden uit Vierhouten noemen. Op de Nunspeterweg en Elspeterbosweg staan regelmatig veel auto’s geparkeerd en   dit geeft soms vervelende situaties. Deze geparkeerde auto’s zijn er de oorzaak van  dat bestuurders elkaar de gelegenheid moeten geven te passeren. In de meeste gevallen verloopt dit prima totdat er een bestuurder is, die vindt dat hij meer rechten heeft en dus blijft staan waar die staat en wil dat een rij van bijvoorbeeld 5 tegenliggers achteruit rijdt om ruimte voor hem te maken. Dit gaat meestal met de nodige verbale communicatie gepaard.

Of dat er op één van de invalswegen een gezinnetje met de fiets staat te kijken welke kant ze op moeten en achter hen een groep wielrenners aan komt rijden om, onder het schreeuwen van de nodige verwensingen, links en rechts langs hen heen te racen.

Ook kom je in Vierhouten regelmatig groepen motoren of auto’s tegen die via een georganiseerde tourrit van de omgeving genieten en een bezoekje brengen aan de plaatselijke horeca. Helaas gaat dit niet altijd geruisloos en dit wordt dan ook niet door iedereen gewaardeerd.

Uiteraard zijn dit maar een paar voorbeelden en zullen deze problemen ook op in andere plaatsen aan de orde zijn.

Vierhouten en de omgeving is prachtig. Er is ruimte genoeg om hier met zijn allen van te genieten zolang we ons aan de regels houden en een beetje tolerant met elkaar omgaan. Bovendien is het ook niet alle dagen “feest”. Het grootste deel van het jaar of van de dag is het rustig en kunnen we van al het moois en de stilte genieten.

Feit is wel dat de afgelopen jaren, de drukte in Vierhouten enorm is toegenomen, daar kunnen we niet om heen. Gemeentebelang vindt het dan ook wenselijk om samen met de inwoners de verkeersveiligheid in het dorp Vierhouten op korte termijn aan te pakken.

Vrogger zei de “melkboer” van Vierhouten:  “Het komt nog eens zover dat er een slagboom op Halfweg komt en dat we op de rug van een varken (wild zwijn) naar het dorp moeten”.

Gemeentebelang is echter geen voorstander van het afsluiten van wegen dus zover zal het wat ons betreft niet komen……

Ans Pluim

Eerdere blogs

Hoognodig!

Hoognodig!

Toen ik vanaf 2007 tot mijn eerste raadsperiode in 2010 als steunfractielid actief was, overheerste het idee van een...

750!!!  Wonen op ’t Hul Noord

750!!! Wonen op ’t Hul Noord

Wie wil er niet in een passende woning wonen? Passend qua levensfase maar zeker ook passend bij het inkomen. Daarom...