Edward Koers raadslid voor Gemeentebelang

1 juni 2018

NUNSPEET – Edward Koers is tijdens de raadsvergadering van donderdag 31 mei beëdigd als raadslid voor Gemeentebelang. Door het succesvol afronden van de coalitieonderhandelingen heeft Marije Storteboom haar raadszetel weer ingewisseld voor een plek aan de collegetafel. De raadszetel die daarmee vrijkomt is voor Edward, die op de zevende plek op de kieslijst van Gemeentebelang staat.

7006EF68-EE4A-4E71-9E69-2FA3B30766C3Edward is 46 jaar en een geboren en getogen Nunspeter. Na een aantal jaren in Hulshorst te hebben gewoond, woont hij sinds enige tijd weer met zijn vrouw en twee kinderen in Nunspeet. Na de HAVO en de MTS is Edward in de technisch sector gaan werken, wat hij overigens nog steeds doet. Weliswaar niet meer in een machinefabriek als CNC-frezer of werkvoorbereider, maar als docent werktuigbouwkunde op ROC Rijn IJssel in Arnhem.

Lokale politiek doet ertoe

Als twintiger had hij nog niet zoveel met politiek. Zo rond zijn dertigste, en dat is in dezelfde periode dat hij zich met een vervolgopleiding ging bezighouden, is dit langzaamaan veranderd. Edward Koers: “Politiek en zeker lokale politiek doet ertoe. Vond ik leuk hoor, dat schoppen tegen heilige huisjes, maar je bereikt er zo weinig mee. Om deze reden ben ik in maart 2016 lid van de steunfractie van Gemeentebelang geworden. Wil je iets bereiken, dan zul je dit samen moeten doen. Dus veel praten met belanghebbenden en zoeken naar een gemeenschappelijk deler dat in het belang is van Nunspeet, Elspeet, Vierhouten en/of Hulshorst. Hier draait gemeentepolitiek om en dat vind ik leuk.

Als nieuwste raadslid voor Gemeentebelang gaat Edward zitting nemen in zowel de commissie Maatschappij & Middelen als in de commissie Ruimte & Wonen. Onderwerpen die hem aan het hart liggen zijn onder andere afval, milieu, duurzaamheid, onderwijs en jeugd.

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...