Een mening!

13 februari 2021

Franeker 1997 – Foto Elfstedensite

Men zegt wel eens dat er niet één bondscoach is in Nederland maar dat we er meer dan 17 miljoen hebben. En datzelfde gevoel heb ik in deze bijzondere tijd op meerdere fronten.

Iedereen heeft een mening over van alles en nog wat. Het is flink winter in Nederland en als het vriest dan is het eerste waar we aan denken: De Elfstedentocht! Daarom vond Erben Wennemars het wel gepast dat we het kabinet oproepen om toestemming te geven voor schaatstochten. Ik weet dat het heel goed mogelijk is dat het flink gaat jeuken als je een fervent schaatser bent maar… waar is je rationeel denkvermogen gebleven? De pandemie groeit harder dan het ijs. De vaccins worden door de lokale kroketbezorger vervoerd. Een avondklok tot 2 maart en zo kan ik er nog wel een paar noemen. Maar nee… Erben vindt zijn mening dusdanig dat die direct op tafel moet bij een talkshow.

Iedereen heeft een mening. Maar is het nou echt zo ingewikkeld om die soms even voor je te houden en stil te blijven? Ik ben momenteel helemaal klaar met dat gepolder in Nederland. Meningen over vaccinatievoorrang. Meningen over straffen voor de relschoppers in Eindhoven. Over katten en honden inenten, gaan blaten dat de avondklok een vrijheidsbeperkende maatregel is (Geert en Thierry) en dat dat veel te ver gaat… Laat mij erbuiten denk ik soms.

Als klein kind speelden we verstoppertje en het motto toen was: “Blijf zitten waar je zit en verroer je niet.” Ik speel al een paar weken verstoppertje met mezelf. Ik blijf binnen, ik verroer me niet en probeer kalm af te wachten tot het moment dat er weer meer ruimte en mogelijkheden komen om samen te leven met elkaar.

Over meningen gesproken… Gemeentebelang is wat mij betreft de lokale politieke partij met de juiste mening. Of het nu gaat over het nieuwe sportpark, sociaal domein of de stationsomgeving. De mening van Gemeentebelang beperkt zich tot datgene wat in onze agenda staat. En we gaan niet mee in het oeverloze “overal een mening over moeten hebben.”

Omdat bij Gemeentebelang iedere stem telt en wij veel diversiteit binnen de vereniging hebben merk ik dat wij altijd een gefundeerde en afgewogen mening hebben. En als van ons geen mening verwacht wordt geven we die ook niet. Daar voel ik me prettig bij want voor mij is een mening meer dan een klinkende oneliner of een verkiezingsstunt.

Met weinig woorden zoveel mogelijk te zeggen hebben!

Martin Juffer

Eerdere blogs

Hoognodig!

Hoognodig!

Toen ik vanaf 2007 tot mijn eerste raadsperiode in 2010 als steunfractielid actief was, overheerste het idee van een...

750!!!  Wonen op ’t Hul Noord

750!!! Wonen op ’t Hul Noord

Wie wil er niet in een passende woning wonen? Passend qua levensfase maar zeker ook passend bij het inkomen. Daarom...