Een Noodfonds

3 december 2022

Een noodfonds in Nunspeet, is dat nodig, jazeker ! Helaas, maar waar.

Het zijn barre tijden, de hoge energielasten, de duurder wordende boodschappen, voor veel van onze inwoners misschien nog wel te doen, maar er zijn ook mensen waarvoor het er niet zo rooskleurig uitziet, mensen die door het ijs dreigen te zakken. Onder andere Gemeentebelang heeft, in de algemene beschouwingen, een motie ingediend voor het in het leven roepen van een noodfonds. Deze motie is unaniem aangenomen, daar zijn we ontzettend blij mee! Zegt ook iets over de noodzaak en het draagvlak.

Het noodfonds wat al in oprichting is, bestaat uit verschillende organisaties; Stichting verborgen armoede, Stichting Voedselhulp, Platform Diaconie en Kringloop de Cirkel, en is er voor iedereen die in nood zit en hulp nodig heeft.

Een initiatief vanuit de samenleving op vrijwillige basis, een ontzettend mooi initiatief waar een mengeling van veel tijd, moeite en hulp vanuit het hart ingestoken wordt. Wat mooi voor Nunspeet!

Het noodfonds zal zich in eerste instantie richten op materiële hulp en waar nodig wellicht ook financieel, afhankelijk van de situatie, het is maatwerk. Voordeel is dat er direct hulp geboden kan worden omdat het noodfonds zich niet hoeft te houden aan landelijke kaders.

Stel, u zit er nog wel warmpjes bij, heeft de bijdrage van 2x 190 euro eigenlijk niet nodig, en denkt misschien kan ik iets betekenen en/of bijdragen voor dit fonds, weet dan dat de Gemeente dit fonds ondersteunt door de giften te verdubbelen tot een bepaald maximum. Dat maakt uw gift dus direct het dubbele waard, het overwegen waard.

Natuurlijk kunt u ook aan de andere kant van de medaille staan, is het moeilijk alle ballen hoog te houden, heeft u er misschien wel slapeloze nachten van. Financiële problemen doen iets met een mens en zijn of haar omgeving, daarom is het zo belangrijkrijk dat het noodfonds er is. Vanuit Gemeentebelang wil ik zeggen; Mocht u hulp nodig hebben, klop dan aan bij het fonds! Doen! Het is er voor om, indien nodig, te helpen waar kan….

Daniëla Koster

 

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...