Een storm in een glas water?

31 juli 2021

We dachten altijd dat het een “ver van ons bed” show zou zijn. Televisiebeelden waarin de wereld letterlijk en figuurlijk lijkt te vergaan. Voor velen in Limburg, Duitsland en België is dat helaas ook bewaarheid geworden. In totaal meer dan 200 doden te betreuren door natuurgeweld. Ja, in India, China en Zuid Amerikaanse landen zien we dit met enige regelmaat maar op minder dan 300 kilometer afstand was dit ondenkbaar. Velen zijn hun huizen kwijt. Kwijt? Jawel KWIJT. Meegezogen door de rivier. Wat een leed, wat een ellende en wat een schade. Dit is dus géén storm in een glas water. Integendeel!

Gelukkig zijn er velen die dan direct in beweging komen om te helen en te ondersteunen. Bij de Kringloop in Nunspeet hebben mensen vorige week hun auto vol mogen laden met kleding en babyartikelen die naar het rampgebied werden gebracht. Want als je je huis kwijt bent ben je ook al de kleren voor je pasgeboren baby kwijt. Ook zijn er talloze initiatieven ontstaan waardoor er daadwerkelijk hulp werd geboden door mensen die naar Limburg zijn vertrokken (waaronder ook een aantal bekende Nunspeters waarvoor hulde) om daar de handen uit de mouwen te steken. Dat moet vast goed voelen voor de getroffenen. Hier kun je dus spreken van echte eensgezindheid.

Een andere kwestie die momenteel nogal op de voorgrond staat is het vaccineren. Ondanks de recent oplopende besmetting cijfers durf ik te stellen dat we wat betreft Covid-19 de grootste ellende achter de rug hebben dankzij het vaccineren. Ook Gemeentebelang is als vereniging voor het vaccineren. Ik zeg met nadruk als vereniging omdat er bij Gemeentebelang ook leden (kunnen) zijn die tegen vaccinatie zijn. En dat mag. Iedereen heeft het recht om voor of tegen te zijn. Dat je opvatting op termijn wellicht consequenties kunnen hebben is echter wel een gevolg van je keuze. Maar ook voor autorijden geldt dat je eerst een testbewijs (lees rijbewijs) moet hebben. Helaas gaan de voor- en tegenstanders maar wat vaak op een nare manier met elkaar om. Er zijn zelfs volwassenen die met een gele Jodenster opgespeld een demonstratiemars lopen tegen vaccinatie. Dan trek je wat mij betreft toch echt een manke- en grensoverschrijdende vergelijking.

Voor allen met een doorgeslagen mening, of dat nu voor of tegen vaccinatie is dat maakt voor mij echt geen verschil, zou ik willen zeggen: “neem een groot glas koud water en drink het rustig leeg”.
Maak van je mening geen storm in een glas water want Storm en water hebben we voorlopig even genoeg gehad. Laten we naast elkaar komen te staan in plaats van tegenover elkaar. Wat je mening ook is.

Martin Juffer

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...