Functie elders?

9 april 2022

Medio juni vorig jaar werden er door de kiescommissie van Vereniging Gemeentebelang gesprekken gevoerd ter voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Daar werd onder meer de vraag gesteld hoe ik aankeek tegen een nieuwe raadsperiode. In dat gesprek heb ik toen aangegeven dat ik het volste vertrouwen heb in de fractie- en steunfractieleden en dat zij allen een mooie plek verdienen op de nieuwe kieslijst. “Geef mij maar een plek op de reservebank”… was daarop mijn antwoord. Dat heeft er toe geleid dat ik als 8e op de kieslijst ben terecht gekomen.

Nou… de verkiezingen achter de rug. En het resultaat overtrof mijn stoutste verwachtingen. Gemeentebelang mocht een historische winst boeken met ruim 1500 stemmen meer dan 4 jaar geleden en komt met 8 zetels terug in de raad. Inmiddels zijn de nieuwgekozen raadsleden vorige week beëdigd en zit ik nog even op de reservebank. Immers, nummer 9 op de lijst Petra van Olst is met voorkeurstemmen (200) gekozen dus ben ik op nummer 9 terecht gekomen. Een prachtige prestatie waarmee Gemeentebelang met 4 vrouwen en 4 mannen de ideale evenredige vertegenwoordiging van onze gemeente weerspiegelt. Maar zou het zo maar kunnen dat die plek op de reservebank niet zo heel lang zal duren. Want ik acht de kans niet uitgesloten dat onze lijsttrekker na de onderhandelingen de rol van wethouder in een nieuw te vormen college weer op zich zal nemen. Voor mij betekent dat voorlopig nog even geen “functie elders”.

Met veel genoegen kijk ik terug op datgene wat wij de afgelopen jaren als Gemeentebelang fractie mochten bereiken. Wellicht kan ik daar in de komende periode nog weer een steentje aan bijdragen.

Martin Mol

Eerdere blogs

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Voorafgaand aan de commissievergadering Maatschappij en Middelen spraken een aantal partners uit de culturele sector...

Meten is weten

Meten is weten

Meten is Weten! Althans, dat dacht ik… Afgelopen maandag heb ik een lezing bezocht met in de uitnodiging als...