Gastheerschap

27 juli 2019

Vakantie… Hoogseizoen… Alle hotels, recreatieparken en campings overvol. Gezellige drukte in het dorp ondanks de warme dagen. Veel blije en ontspannen vakantiegasten die genieten van een heerlijk verblijf hier op de Veluwe.

Dagelijks krijg ik bij mij in de winkel vakantiegasten met allerlei vragen; Weet u waar ik fietsverhuurder of fietsenmaker kan vinden? Is er ook een Aldi of de Lidl (meestal onze oosterburen) in Nunspeet? Waar kunnen we lekker eten voor een redelijke prijs? Waar kan ik pinnen? Waar kan ik een apotheek vinden? etc. etc. De waardering is dan ook groot als wij deze mensen verder kunnen helpen. Voor mij (en mijn team) een kleine en leuke bijdrage aan het gastheerschap van ons mooie Nunspeet.

Het gastheerschap in onze gemeente wordt al een aantal jaren prima verzorgd door VVV Nunspeet uit de Kunst. Ook dit jaar zien zij weer een stijgend aantal bezoekers in de vestigingen van de VVV’s in Vierhouten, Elspeet en Nunspeet. Naast een belangrijke rol van het persoonlijke contact en het kunnen beantwoorden van de vele vragen speelt deze stichting een belangrijke rol in de PR en communicatie van allerlei activiteiten en evenementen die er in onze gemeente plaats vinden. Of het nu gaat om dauwtrappen, de Eibertjesdagen of het promoten van Meimaand fietsmaand, u ziet dit regelmatig terugkomen in de diverse (sociale) media.

Gemeentebelang is blij dat de samenwerking met de OVN verder gestalte krijgt. Maar zeker met ook de afstemming tussen de verschillende ondernemersverenigingen, de musea, de schaapskudde, Rondje Vierhouten, en Visit Veluwe. Juist deze afstemming en samenwerking kan onze mooie gemeente Nunspeet op professionele wijze nog beter op de kaart zetten. Een centrale regierol is dan van belang. Dit bleek al uit de uitkomsten en aanbevelingen van bureau Dromenlab naar aanleiding van de 1e themabijeenkomst op 15 april. Gemeentebelang gaat ervan uit dat het vervolg op deze themabijeenkomst hieraan een verdere invulling gaat geven om te komen tot een breed gedragen Toeristische Visie voor onze gemeente. Aangaande het gastheerschap zullen mijn team en ik in elk geval ons steentje blijven bijdragen.

Martin Mol

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...