Geduld is een schone zaak

6 juli 2024

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen door het “normale” verkeer.

Vorig jaar toen er begonnen werd met het transformeren van de stationsomgeving zag ik een aantal stratenmakers ergens in de middle of nowhere aan het werk. Wat schetste mijn verbazing. Na een aantal weken was er een keurige weg die aansloot aan de bestaande wegen. Voor mij onvoorstelbaar dat je uit kan rekenen waar te beginnen om precies op de goeie plek uit te komen.

In de afgelopen periode sta ik telkens weer versteld hoe er nieuwe bouwputten worden gegraven die later op één of andere manier weer op de juiste manier in het plaatje passen. En dat er dan ook nog een autoweg of fietspad tussendoor ligt waar o.a. ik gebruik van maak voor woon-werk verkeer.

Het is soms wel een uitdaging als er weer wat is verlegd of “aangekoppeld” maar het functioneert elke keer weer. En wat heel belangrijk is we kunnen allemaal nog steeds gebruik maken van het verkeersknooppunt (spoorwegovergang) wat Elspeet, Vierhouten en Nunspeet zuid verbindt met het centrum van Nunspeet. Persoonlijk ben ik er blij mee. Al kunnen we uiteraard via de oversteek op de Eperweg, maar dat scheelt toch wel een aantal kilometers (en dus minuten…).

Over het algemeen hoor ik positieve reacties over de “kruipdoor- sluipdoor” route en neem ik mijn petje af voor het vrachtverkeer en de busdiensten die er vaak echt doorheen moeten manoeuvreren. Of eerst een ovonde en daarna een rotonde moeten nemen om hun weg te kunnen vervolgen.

Wel wil ik de regelmatige weggebruikers oproepen om een beetje geduld te hebben met hun medeweggebruikers. Sta niet meteen te toeteren of te schelden, ook al is er een weggebruiker die zich even moet oriënteren voordat hij of zij weet welke richting te nemen. Denk daarbij ook aan de toeristen die we komende zomer mogen begroeten. Het is niet meer dan logisch dat je eerst even moet kijken hoe het reilt en zeilt. Geduld is een schone zaak.

We moeten allemaal een paar jaar omgaan met wat ons geboden wordt en er het beste van maken. Met ingang van 2026 kunnen we hopelijk gebruik maken van een prachtige en veilige stationsomgeving. Ondertussen wens ik namens de fractie van Gemeentebelang alle bouwers, aardbolstoffeerders, ontwerpers en mensen die er voor zorgen dat we een goede doorgang houden veel wijsheid en een fijne zomer.

Ans Pluim

 

 

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...

Mondzorgkaravaan

Mondzorgkaravaan

Dokters van de Wereld en de Mondzorgkaravaan: Een rijdende redder voor mondzorg Onlangs werd ik gebeld door een...