Geen verlengd broedseizoen op het Hulshorsterzand

9 december 2021

Hulshorst – Natuurmonumenten ziet op het Hulshorsterzand af van een verlengd broedseizoen, tot grote vreugde van Gemeentebelang Nunspeet. Voor de lokale partij was dit het voornaamste discussiepunt dat overgebleven was na het inspraaktraject rondom de recreatiezoneringsplannen. Een verlengd broedseizoen zou betekenen dat in het gehele zomerseizoen er slechts beperkt mogelijkheid tot recreatie zou zijn.

Raadslid Pieter-Jan van Rossen maakt zich namens Gemeentebelang al lange tijd druk over deze plannen en is blij met dit resultaat: “Niet alleen in de lokale politiek, waar Gemeentebelang, evenals het CDA, veel gedaan heeft om deze plannen aangepast te krijgen, maar ook voor andere betrokkenen was dit nog een groot pijnpunt. De buurtvereniging, TC de Volharding, Nunspeet uit de Kunst, allemaal hadden ze grote moeite met een broedseizoen tot half september. We zochten naar balans tussen natuur en recreatie en met het verlengde broedseizoen was die balans zoek. Gelukkig heeft Natuurmonumenten nu alle belangen goed tegen elkaar afgewogen en is tot dezelfde conclusie gekomen. We zien uit de inspraak die er is geweest dat de meeste belanghebbenden goed kunnen leven met een normaal broedseizoen van drie maanden, dan kunnen wij dat ook.”

Gemeentebelang zet zich inmiddels al bijna twee jaar in om inwoners meer inspraak te geven in de recreatiezoneringsplannen van de provincie en om meer balans tussen natuur en recreatie te brengen. Dit resulteerde onder andere in een brandbrief naar provincie en grondeigenaren en inspraak in de vergadering van Provinciale Staten.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...