Gele Jassen

6 november 2021

Er zijn mensen, inwoners die zich afvragen waarom wij gele jassen dragen. Tja waarom eigenlijk? Allereerst omdat geel de kleur is die bij Gemeentebelang past, een positieve, zonnige kleur. Dit past ons al heel lang. Daarnaast omdat elke politieke partij zijn “eigen” kleur heeft. Tegen de tijd dat zij mee gaan in de campagne zie je een complete regenboog op ons marktplein.

Zichtbaar zijn

De belangrijkste rede is dat we als grote lokale partij herkenbaar willen zijn. Inwoners kunnen ons dan makkelijk aanspreken en met ons van gedachte wisselen. Dit doen wij al 75 jaar zo. Ik ben trots op mijn gele jas en draag hem met plezier omdat ik weet wat ik voor inwoners heb gedaan en kan betekenen. Dit doen wij niet alleen in de campagne tijd maar ook in de jaren er tussen. Nu het weer kan en mag zijn wij als een dolle afspraken gaan maken om organisaties, bedrijven, belangenverenigingen, inwoners etc te gaan ontmoeten. In 2 maanden tijd zijn wij bij zo’n 25 a 30 afspraken op bezoek geweest en wij doen dit nog steeds.

Werkbezoeken

Deze werkbezoeken zijn namelijk de controle op beleid vanuit onze gemeente en andere bestuurslagen maar wij halen hiermee ook input op voor ons verkiezingsprogramma wat wij meenemen naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. Dit geeft ons bekendheid en die is nodig zodat inwoners ons weten te herkennen en weten te vinden. Niet alleen via onze website (www.nunspeet-gemeentebelang.nl) of onze social media kanalen (Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram) maar ook live.

Benaderbaar

Afgelopen donderdag liep ik over de markt en hoorde ik :” hey wat gaat Gemeentebelang doen aan…” Dat zijn momenten dat ik kan uitleggen waarom besluiten genomen worden of waarom wij er op een bepaalde manier instaan. Meteen ook doorgegeven dat een druk fietspad in de bos (langs de Berkensingel) geveegd moest worden omdat er al mensen gevallen waren. Ja ze gingen niet zelf het gemeentehuis in. Te veel gedoe. Dan doe ik het graag.

Houd onze social media kanalen in de gaten en trek anders aan de mouw van een gele jas.

Mocht iemand jou dan wat vreemd aankijken, geel is wel weer in de mode ?

 

Corrie Jansen

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...