Gemeentebelang bezoekt camping De Vuurkuil

15 juni 2019

Nunspeet- Gemeentebelang is op werkbezoek geweest bij camping De Vuurkuil. Aanleiding was dat de camping, gelegen in Hulshorst, meedoet aan het project Vitale Vakantieparken en zij nu ook een vergunning voor pauzewoningen hebben.

In de jaren 90 kocht Cor Wajer senior deze camping. De visie die hij toen voor ogen had geldt nog steeds op dit familiebedrijf: ruime kavels en je netjes gedragen als je hier wilt recreëren. In de loop der jaren ging echter niet alles even makkelijk en er ontstond net als bij veel andere recreatie bedrijven een vorm van illegale bewoning.

Handhaving
Vanuit het programma Vitale Vakantieparken is door 11 Veluwse gemeenten besloten het illegaal wonen op vakantieparken te gaan handhaven. Mensen wonen illegaal omdat er geen bestemming voor wonen maar recreëren geldt. Naast het handhaven werd er door verschillende instanties meegedacht hoe het nu verder moet op parken. In dit geval is er een coach die met de heren Wajer meedenkt. Gemeentebelang merkte dat dit een belangrijke factor is bij alle komende stappen die genomen moeten worden. Ook hoorden wij van dhr Cor Wajer junior dat zij actief op zoek zijn gegaan bij welke organisaties zij zich willen aansluiten om hun marketing te verbeteren. Cor Wajer: “Om je bekendheid te vergroten en verbindingen met collega’s te leggen moet je je wel laten zien en meedoen met organisaties zoals Visit Veluwe en Nunspeet Uit De Kunst.”

Visie
Camping park de Vuurkuil heeft deze kans aangegrepen ondanks dat dit een grote stap is. Zij hebben geïnvesteerd in het opstellen van een goede toekomstvisie. Zo wordt het recreatieve product ter plekke verder verbeterd en stopt de illegale bewoning. Het campingpark weet nu op welke doelgroep zij zich het best kunnen gaan richten. De visie helpt hen naar een toekomstig park toe te werken waar het nog mooier recreëren is. Raadslid Corrie Jansen: “Het is bijzonder dat zich in dit geval ook een kans voor deed om wat meer land aan te kunnen kopen. In overleg met het college is er een intentieverklaring waar vanuit het bedrijf verder kan. Zo kan dit bedrijf naar een goede toekomst toe werken”.

Tijdens de rondleiding zagen Gemeentebelang al veel investeringen in nieuwe chalets maar ook met betrekking tot duurzaamheid zoals zonnepanelen en het minder gebruik van gas. Corrie Jansen: “Met de vergunning om onder bepaalde voorwaarden chalets als pauzewoningen in te mogen zetten, door deze zo aan te passen dat ze aan de bouwvoorschriften en juiste bestemming voldoen, is er toch een bepaald constant inkomen wat natuurlijk belangrijk is naast alle investeringen”. Voor Gemeentebelang een prima voorbeeld hoe het één het ander kan versterken.

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...