Gemeentebelang bezoekt Watersportvereniging Veluwemeer

29 september 2020

Nunspeet – Gemeentebelang Nunspeet heeft een werkbezoek afgelegd aan Watersportvereniging Veluwemeer. Daarbij gingen de aanwezige raadsleden ook zelf te water, samen met leden van de vereniging werd er geroeid en gevaren met een motorboot.

De aanleiding van het bezoek was tweeledig. Gemeentebelang bezoekt door het jaar altijd zo veel mogelijk (sport)verenigingen en bedrijven. Daarnaast gaf de recente opening van het proefstrandje  en de ingebruikname van het tweede fietsveer aanleiding om de Veluwemeerkust weer eens te bezoeken. De lokale partij sprak dan ook met de vereniging niet enkel over watersport, maar ook over de samenwerking met de gemeente en andere partijen in de buurt, beheer van het gebied en de rol van toerisme.

De watersportvereniging is een gezonde vereniging met een stabiel groeiend ledenaantal. Met name jongeren die tijdens de zomerkampen hun eerste ervaringen kunnen opdoen en een officieel CWO diploma halen blijven daarna lid, waardoor de vereniging nu zo’n 100 leden kent. De vereniging maakt gebruik van betaalde en gecertificeerde instructeurs waardoor motivatie en kwaliteit geborgd kan worden.

Voorzitter Jurrian te Gussinklo Ohmann: “De contacten met de gemeente zijn goed. Er is dan ook een gezamenlijk belang: de gemeente wil als huurbaas een levendige kustlijn met goede faciliteiten en de watersportvereniging wil waar nodig dat er meegedacht wordt. Een mooi voorbeeld is de steiger die in samenwerking met de gemeente hersteld en verbeterd is.”

Ook de samenwerking met de andere exploitanten aan de Velumemeerkust is goed, aldus de voorzitter. Er wordt intensief samengewerkt. De watersportvereniging stuurt bijvoorbeeld vragen met betrekking tot verhuur door naar de commerciële bedrijven en samen wordt gekeken naar de mogelijkheden van de kustlijn en ook naar de uitdagingen, zoals waterplanten die soms hinderlijk zijn voor de watersporters. Momenteel zijn alle betrokken partijen aan het zoeken naar een oplossing voor de slagbomen die het bezoeken van de watersportvereniging bemoeilijken.

Fractievoorzitter Marc Konings benoemt het belang van een vereniging als deze: “Niet enkel voor de sport, maar ook voor sociale samenhang zijn onze verenigingen van groot belang. Daarnaast speelt de watersportvereniging een mooie rol in het levendig maken en houden van de Veluwemeerkust, die Gemeentebelang graag wil doorontwikkelen. Dit komt in zicht met ‘Nunspeet aan Zee’, maar zover zijn we nog niet. Daar heb je betrokken partijen als de watersportvereniging heel hard bij nodig.”

Foto: Raadsleden Corrie Jansen, Martin Juffer en Marc Konings

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...