Gemeentebelang: bij Van de Brug spat het enthousiasme eraf

9 november 2020

Nunspeet – De fractie van Gemeentebelang Nunspeet heeft een werkbezoek gebracht aan transportbedrijf Van de Brug in Elspeet. Gerrit en Evelien van de Brug hebben dit bedrijf 25 jaar geleden opgestart en zijn nog steeds volop werkzaam in de onderneming. Zijn zoon Gerco heeft het bedrijf inmiddels overgenomen en samen hebben ze een integraal concept neergezet voor opslag, afvullen en transport van grondstoffen en producten voor de agrarische sector. Bij beide spat het enthousiasme en het ondernemerschap ervan af.

Groei maar wel duurzaam

Het bedrijf is de afgelopen jaren gegroeid met als motto: kwaliteitsgedreven en duurzaam. Om de kwaliteit te borgen heeft men veel zelf gedaan en zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bekende lokale leveranciers. Duurzaamheid wordt ingevuld door het in dienst nemen van mensen uit de directe omgeving, het streven naar biodiversiteit en het gebruik van Ledverlichting en diervriendelijke middelen om het ongedierte te bestrijden. Marc Konings, fractievoorzitter van Gemeentebelang: “Lokale ondernemers die oog hebben voor de directe omgeving, daar houden we Elspeet en dus ook de gemeente Nunspeet vitaal mee!”

Contact met de gemeente

Het contact met de gemeente is goed en er wordt waar nodig goed meegedacht. Gerco: “wat wel opvalt is dat de tijdslijnen die de gemeente hanteert soms niet aansluiten bij wat wij als ondernemer willen. Uiteraard begrijpen we dat de gemeente een andere rol heeft maar wat sneller schakelen en wat minder slordigheden zou ons enorm helpen”

Plannen voor de toekomst

Het gaat goed met van de Brug. Er is dan ook door realisatie van een professionele hal voor de opslag, een integraal geautomatiseerd systeem en de aanschaf van een afvulmachine fors geïnvesteerd in de toekomst. Toch geeft Gerco aan dat de groei er nog lang niet uit is. Er wordt onder andere nagedacht over verdere uitbreiding van de opslagruimte. De suggestie van Jacqueline Mensink, steunfractielid bij Gemeentebelang om verdere uitbreidingen vooraf met de gemeente wordt door Gerco opgepakt. Gerco: “vooraf de kaders helder hebben kan ons helpen de goede stappen te zetten, daar hebben wij en de gemeente allebei voordeel van”

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...