Gemeentebelang blij met opschorten werkzaamheden Zandenbos 

25 augustus 2021

Nunspeet – Gemeentebelang Nunspeet is blij met de toezegging van Staatsbosbeheer om de huidige plannen rondom de vennen in het Zandenbos op te schorten en éérst een participatietraject op te starten. In dit traject worden alle aspecten opnieuw tegen het licht gehouden, met als doel tot keuzes te komen die én goed zijn voor de natuur én draagvlak hebben bij de inwoners van Nunspeet en andere betrokkenen, zo laat Staatsbosbeheer weten.

De plannen betekenden onder andere dat de bekende rododendrons op hun huidige plek zouden verdwijnen en meerdere paden langs de vennen afgesloten werden. Door de wisselende kijk over de noodzaak hiervan en de kritiek van inwoners op de plannen, riep Gemeentebelang op de vergunningsaanvraag op te schorten en éérst met inwoners te gaan praten over het gebied. Dit is nu dus toegezegd door Staatsbosbeheer. 

Raadslid Pieter-Jan van Rossen: “Het is goed om te horen dat er even een stap terug genomen wordt. We riepen Staatsbosbeheer en de provincie op om gebruik te maken van de kennis die bij onze inwoners is van het gebied en om beter bewust te zijn van de waarde van dit gebied, met name de rododendrons, voor de inwoners van Nunspeet. Daar blijken ze nu voor open te staan. We hopen dat het opnieuw tegen het licht houden van de plannen tot betere ideeën leidt die zowel de ecologische als de cultuurhistorische waarden tot hun recht laten komen.” 

De oproep door Gemeentebelang viel samen met een petitie en een website die een betrokken inwoner heeft gestart tegen de plannen van Staatsbosbeheer. Van Rossen: “Het is mooi om te zien dat inwoners zelf ook op de bres springen. We konden elkaar zo versterken, wat uiteindelijk tot resultaat heeft geleid.”

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...