Gemeentebelang en Scouting ruimen zwerfafval op

15 april 2019

NUNSPEET – Op zaterdag 13 april organiseerde Gemeentebelang in samenwerking met Scouting Nunspeet weer de Supporter van Schoon actie. Samen met de scouts gingen verschillende raadsleden van Gemeentebelang met een prikker en vuilniszak op pad.

Scouting Nunspeet
Gemeentebelang is blij dat Scouting Nunspeet zich ook elk jaar weer inzet voor een schone omgeving. Zo’n 75 kinderen hebben meegeholpen om in de omgeving van de Kattenvijver, Park 40-45 en de Zandenplas vuil te ruimen. De actie leverde een hoop vuilniszakken met zwerfvuil op en de volle vuilniszakken zijn door de gemeente opgehaald. De scouts hebben de armen goed uit de mouwen gestoken en het zwerfvuil opruimen gecombineerd met allerlei scoutingsactiviteiten.

7e keer Supporter van Schoon

Ondanks dat het de zevende keer is dat de actie op touw is gezet, blijft zwerfvuil opruimen helaas nodig. “Gemeentebelang vindt het belangrijk dat onze gemeente er netjes uitziet en daar willen wij ons graag voor inzetten. Zwerfvuil is niet alleen schadelijk voor de natuur, maar ook een grote ergernis van onze inwoners”, aldus raadslid Corrie Jansen. Gelukkig zijn steeds meer mensen zich bewust van de overlast van zwerfvuil voor de omgeving. Ook durven mensen elkaar aan te spreken en zijn meer en meer mensen bezig om zwerfafval op te ruimen.

Mocht u in uw omgeving ook veel zwerfvuil hebben liggen dan kunt u via de website van de gemeente dit melden op www.nunspeet.nl/ietsmelden.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...