Gemeentebelang geeft gift aan IJsclub Hulshorst

6 oktober 2018

Vereniging Gemeentebelang heeft een gift van 300 euro gegegeven aan de IJsvereniging Hulshorst. André Hop kreeg namens de IJsvereniging Hulshorst de cheque overhandigd van Corrie Jansen, coördinatrice van de Nunspeetse Heideloop. De IJsvereniging Hulshorst was namelijk als goed doel gekoppeld aan de tiende editie van de Nunspeetse Heideloop van afgelopen augustus.

 

Maatschappelijke functie

Traditioneel kiest Gemeentebelang een goed doel uit waar zij een gedeelte van de opbrengst aan schenken. Het goede doel moet actief zijn in de gemeente Nunspeet en een breed maatschappelijke functie hebben. Voor de 10e editie is gekozen voor de IJsvereniging uit Hulshorst. De IJsvereniging bestaat uit actieve Hulshorsters die bij de molen de voorzieningen voor een ijsbaan hebben aangelegd, waar afgelopen winter al volop geschaatst werd.

 

Werkbezoek

Naast het overhandigen van de cheque heeft Gemeentebelang ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om een werkbezoek af te leggen. Hoewel het zonnetje flink scheen ging het gesprek voornamelijk over ijs. De IJsvereniging Hulshorst is een actieve club met meer dan zeshonderd leden. Zij maken zich sterk voor een ijsbaan in de winter en zodra er genoeg vorst is zetten zij het weiland bij Korenmolen De Maagd onder water. Om in de toekomst sneller en beter ijs te kunnen garanderen zijn zij in gesprek om een skeelerbaan te realiseren, waar men in de winter op zal kunnen schaatsen. Gemeentebelang volgt het initiatief op de voet en juicht het van harte toe.

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...