Gemeentebelang kritisch op afsluiting Hulshorsterzand

30 maart 2023

Nunspeet – Gemeentebelang Nunspeet heeft raadsvragen gesteld over de afsluiting van het Hulshorsterzand. Van verschillende belanghebbenden heeft de lokale partij vernomen dat de uitvoering hiervan niet strookt met de afspraken uit de gesprekken met belanghebbenden. Gemeentebelang bevroeg het college of zij dit beeld herkennen en het gesprek met de terreineigenaar willen aangaan.

Raadslid Pieter-Jan van Rossen: “Het vorige college heeft stevig ingezet op een goed participatietraject tussen gebiedseigenaar, provincie en belanghebbenden tot stand te brengen. Een traject waarin alle betrokkenen samen tot een goed plan moesten komen. Dat was destijds ook de opdracht van Provinciale Staten.”

Het participatietraject blijkt echter niet voor het gewenste draagvlak te hebben gezorgd, zo constateert het raadslid uit de hernieuwde onrust die is ontstaan. “Voor Gemeentebelang is het zeer pijnlijk om te zien dat een proces waar ons college destijds flink veel tijd en energie in geïnvesteerd heeft, om te zorgen dat onze inwoners gehóórd worden, uiteindelijk dus niet het gewenste effect heeft gehad. Voor ons onbegrijpelijk dat na alle moeite van alle betrokkenen dit beeld alsnog heeft kunnen ontstaan. De ingrijpende manier van afsluiten met verbodsborden, slagbomen en touwhekken over het zand helpen daar niet bij.”

In antwoord op de vragen gaf wethouder Stoffer aan dat de afsluiting in hoofdlijnen overeenkomt met de afspraken die gemaakt zijn, maar wellicht op detail kan afwijken. Hij zal dit en de manier waarop afsluitingen zijn bewerkstelligt evalueren met de gebiedseigenaar en de onrust onder gebruikers bespreken.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...