Gemeentebelang Nunspeet stelt vragen m.b.t. aanleg parkeerplaats Landgoed Hulshorst.

26 augustus 2021

Verontruste inwoners van Hulshorst vragen raadslid Corrie Jansen of de aanleg van de parkeerplaats op de akker Heetveld in op het landgoed Hulshorst niet illegaal is.

Vragen van inwoners

Na de vragen van inwoners is onze fractie ter plekke geweest en heeft zich verdiept in de situatie. Een grasakker is glad geschoven en bedekt met gravel om parkeren voor het Koetshuis mogelijk te maken. In eerste instantie heeft raadslid Corrie Jansen contact met het college gehad maar die antwoorden waren ons niet voldoende duidelijk en dus zijn er schriftelijk aanvullende vragen gesteld.

Waarom voor deze oplossing gekozen?

Wij begrijpen dat er een oplossing gezocht is maar wij vragen ons af wat het probleem was en waarom voor deze oplossing is gekozen.

Het viel ons op dat de parkeerplaats nogal opvalt met zoveel gravel, was half open bestrating niet passender geweest voor plant en dier? Hoe staat dit in relatie tot de visie van het landgoed die nog niet vastgesteld is. Wij willen deze visie graag ook in de commissies bespreken.

Steunfractielid en inwoner van Hulshorst André Hop; “Waarom mag men op die plek parkeren terwijl inwoners ’s avonds niet in het bos mogen komen en nu rijden auto’s laat heen en weer.”

Verder vraagt André zich af  of er ook nog verlichting aangelegd moet worden? Al met al zijn het een aantal vragen waar wij graag nog wat toelichting op willen hebben van het college.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...