Gemeentebelang op werkbezoek: Landrust Hulshorst moet sportbestemming krijgen

22 juni 2021

Hulshorst – Gemeentebelang Nunspeet wil dat het door de gemeente aangekochte vakantiepark Landrust in Hulshorst een maatschappelijk- en sportbestemming krijgt. Dit is één van de conclusies die voortgekomen zijn uit een werkbezoek aan de buurtvereniging Hulshorst, dorpshuis De Wieken en voetbalvereniging VV Hulshorst. De lokale partij ziet samen met deze organisaties een unieke kans om breedtesport een eigen plek te geven in Hulshorst.

Naast het vierde veld voor de voetbalvereniging ziet Gemeentebelang onder andere mogelijkheden voor de zo gewenste trimbaan, een definitieve plek voor de ijsvereniging en een betere ontsluiting en parkeergelegenheid. Raadslid Ans Pluim: “We hebben met de aankoop van Landrust een unieke kans die zich niet zomaar opnieuw voordoet. Wat ons betreft grijpen we die meteen.”

Het bestuur van de voetbalvereniging gaf aan dat het vierde veld dat gerealiseerd moet worden op Landrust een gewenste aanvulling is voor de groeiende vereniging, zeker nu blijkt dat het kunstgrasveld sneller slijt dan voorzien.

Naast de invulling van Landrust is er ook gesproken met de buurtvereniging over woningbouw in Hulshorst, gymlessen in het dorpshuis, de werkzaamheden aan de Harderwijkerweg en de participatie in de recreatiezonering. Ook het contact met de gemeentelijke organisatie was onderwerp van gesprek. Raadslid Corrie Jansen, zelf opgegroeid in Hulshorst, geef het belang van dergelijke bezoeken aan: “We halen veel input op tijdens deze bezoeken. We horen wat goed gaat, waar verbetering mogelijk is en wat er speelt. Bovendien haal je altijd wel één of twee goede ideeën op in gesprekken als deze.”

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...