Gemeentebelang pleit voor evenemententerrein

1 februari 2022

NUNSPEET – Gemeentebelang Nunspeet wil dat het al toegezegde evenemententerrein er nu écht komt. De lokale partij benadrukt al jaren het belang van evenementen voor inwoners en gasten. Volgens Gemeentebelang is een permanent evenemententerrein daarbij, naast het simpel maken van de vergunningsaanvraag, onontbeerlijk. Een vaste evenementlocatie maakt (grotere) evenementen makkelijker mogelijk in de gemeente. Er ligt al meer dan een jaar een toezegging voor een vaste locatie, maar concreet is er nog niets voorzien.

Makkelijker aanvragen
Gemeentebelang vraagt naast het evenemententerrein om een eenvoudigere aanvraagprocedure voor de initiatiefnemers. Raadslid en woordvoerder Pieter-Jan van Rossen: “Evenementen zijn belangrijk voor de samenleving. Van een optreden van de harmonie tot sportevenementen; het voegt écht wat toe, daar heeft iedere inwoner en ondernemer baat bij. Wat ons betreft moet de gemeente daarom initiatiefnemers zo goed mogelijk helpen. Niet allerlei belemmeringen opwerpen, maar juist vertellen wat er wél mogelijk is binnen de gestelde regels.”

Evenemententerrein
Volgens Gemeentebelang moet het beleid voorzien in een evenemententerrein om ruimte te geven aan initiatieven. Ook omdat het markplein of het transferium niet altijd beschikbaar of geschikt is voor een evenement. Fractievoorzitter Marc Konings vraagt daarom om actie: “Wij willen op korte termijn een concreet voorstel en een planning. Het college heeft de wenselijkheid van een evenemententerrein onderkend en toegezegd dat het er komt. Gemeentebelang doet graag een voorstel en ziet mogelijkheden in de omgeving van De Wiltsangh/De Kolk.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...