Gemeentebelang: schrappen buslijnen onacceptabel

2 juni 2021

Nunspeet – Gemeentebelang Nunspeet vindt het onacceptabel dat busvervoerder Keolis buslijnen wil schrappen op de Veluwe. Door het schrappen zou de scholierenlijn naar Deltion Zwolle en de verbinding met Hulshorst verdwijnen. Bovendien zouden Vierhouten en Elspeet in het weekend niet meer per bus bereikbaar zijn. De lokale partij heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college van B&W.

De gemeente heeft zelf geen directe invloed op het besluit van de busvervoerder, maar raadslid Pieter-Jan van Rossen vraagt het college met klem de zorgen en bezwaren over te brengen naar de busvervoerder en de provincie: “Met deze forse ingreep in het openbaar vervoer komen onze kernen en scholieren in de kou te staan. We begrijpen dat Keolis fors geleden heeft onder de coronacrisis en dan maatregelen moet nemen, maar onze inwoners en gasten worden nu het kind van de rekening. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.”

Het raadslid is ook verbaasd over het voornemen: “Als gemeente investeren we juist fors in goede faciliteiten voor busvervoer met bijvoorbeeld een geheel nieuw stationsplein. Het is voor ons dan ook onbegrijpelijk dat, juist als je midden in zo’n traject zit, de dienstverlening flink wordt teruggeschroefd.”

Raadsleden Ans Pluim en Corrie Jansen, binnen de fractie van Gemeentebelang verantwoordelijk voor de getroffen kernen, beamen dit: “Het is voor Hulshorst, Vierhouten en Elspeet van groot belang dat ze, ook in de uren dat er wellicht minder gebruik wordt gemaakt van busvervoer, wél bereikbaar blijven met het OV. Inwoners zijn daar soms van afhankelijk en het is een belangrijke voorziening voor toeristen. Het kan niet zo zijn dat hier zomaar een streep door wordt gezet.”

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...