Gemeentebelang: sneller een vergunning voor evenementen

28 januari 2022

NUNSPEET – Gemeentebelang heeft het college gevraagd speciale aandacht te geven aan de vergunningsaanvraag voor de toertocht van Tourclub De Volharding.  Uit diverse contacten is gebleken dat de vergunning nog niet rond is. Sinds de versoepelingen is de organisatie van de toertocht meteen in actie geschoten, maar is het wachten op de officiële goedkeuring van de gemeente.

De uitdaging zit in de korte termijn van aanvragen en goedkeuren. De administratie vraagt tijd, maar zonder vergunning kunnen hulpdiensten, zoals het Rode Kruis, geen medewerking verlenen. Raadslid Ans Pluim: ”Wij hebben het college gevraagd te kijken naar de mogelijkheid van bijvoorbeeld een flitsvergunning om alvast de concrete medewerking toe te zeggen” .

Het college geeft aan dat de flitsvergunning in deze zaken niet gebruikt kunnen worden maar dat alles uit de kast gehaald wordt om de vergunning tijdig te verstrekken. Ook in de nabije toekomst zal getracht worden creatief om te gaan met aanvragen voor evenementen, want het belang hiervan voor de samenleving en de verenigingen wordt onderkend.

Gemeentebelang  is blij met de toezegging en hoopt dat de heropening van de horeca, cultuur en sport weer ruimte geeft aan evenementen. Fractievoorzitter Marc Konings: “Wij willen het maximale doen om evenementen mogelijk te maken en zullen de gemeentelijke organisatie dan ook vragen alles uit de kast te halen om de benodigde formaliteiten tijdig af te handelen. Uiteraard begrijpen wij dat nu er versoepelingen zijn met corona alles even net anders loopt dan normaal. Daar moeten wat Gemeentebelang betreft de initiatiefnemers maar ook de gemeente dan op in spelen.”

Eerdere nieuwsberichten

Werkbezoeken

Werkbezoeken

De afgelopen maanden heeft Gemeentebelang diverse interessante en zinvolle werkbezoeken afgelegd. Het is niet alleen...