Gemeentebelang vraagt aandacht voor evenementen

31 januari 2019

Tijdens het vragenhalfuurtje in de raadsvergadering van donderdag 31 januari heeft de fractie van Gemeentebelang vragen gesteld over de vergunningverlening voor evenementen. Onlangs werden fractieleden aangesproken door enkele inwoners die graag een meerdaags evenement willen organiseren. Daarvoor hadden zij het transferium op het oog, omdat zij daar vorig jaar ook het succesvolle Brasswood festival hadden georganiseerd.

De eerste stappen voor een vergunningaanvraag zijn in november 2018 gezet. Nu is men bijna drie maanden verder en is het antwoord dat een nieuw evenement op het Transferium niet mogelijk is. Het is voor onze inwoners niet uit te leggen waarom een antwoord zo lang heeft moeten duren. Hetgeen aanleiding is voor raadslid Corrie Jansen om vragen te stellen over de werkwijze en de tijdsduur van het besluit. Tevens is de vraag gesteld of er vanuit de gemeente actief is meegedacht met de organisatie. En welke maatregelen het college wil nemen om tot een vlotte vergunningsafhandeling te komen.

Ook moet het volgens Gemeentebelang mogelijk zijn meerdaagse evenementen te organiseren. Daarom hebben zij aan het college gevraagd of men bereid is op korte termijn een onderzoek te doen naar een locatie waar een meerdaags evenement wél tot de mogelijkheden behoort. Volgens Gemeentebelang geeft een evenementterrein namelijk een impuls aan het behouden en organiseren van evenementen in de gemeente Nunspeet.

De burgemeester gaf een uitleg dat de aanvraag uiteindelijk afgewezen is vanwege het bestemmingsplan. Een meerdaags evenement is een te grote belasting op het Veluwetransferium. Hoewel het voor dit evenement te laat komt, is Gemeentebelang blij met de uitspraak van de burgemeester dat het college op zoek gaat naar een evenemententerrein. Volgens Gemeentebelang is het namelijk tijd dat er ergens in de gemeente een locatie is waar dit soort evenementen naar toe kunnen, want daar is behoefte aan.

Eerdere nieuwsberichten