Gemeentebelang: WOC doet er alles aan

24 december 2020

Nunspeet- Eindelijk kon het dan weer! Na een tweede lockdown in verband met de Corona-maatregelen mocht het Wijk ontmoetingscentrum (WOC) haar deuren weer openen voor haar gasten. Dit was dan ook het moment voor Gemeentebelang om op werkbezoek te gaan bij het WOC en met de vrijwilligers en gasten in gesprek te gaan. De raadsleden zijn ontvangen door de coördinator Janet Brons.

Ondanks alle Corona-beperkingen doen de medewerkers en vrijwilligers van het WOC, met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen, er alles aan deze mooie club toch draaiende te houden. Inmiddels is 20-30% van de activiteiten weer opgestart en weten behoorlijk wat wijkbewoners de weg te vinden naar de inloop. Janet Brons: “De mensen zijn blij dat ze weer contact hunnen hebben met mensen uit de buurt en activiteiten kunnen ontplooien”.

Bij Brons en de vrijwilligers spat de expertise en het enthousiasme eraf. Raadslid Martin Juffer: “Er is veel betrokkenheid bij de mensen en de buurt, heel goed voor de samenhang en het welzijn in de samenleving”. Helaas voor het WOC zit Janet Brons in haar laatste periode bij het WOC. Een opvolger is gelukkig al wel aangesteld. Mevr. Wentzel neemt het stokje over. Zij zal de goed lopende contacten met de buurt en de gemeente moeten voortzetten.

Op de vraag van fractievoorzitter Marc Konings wat het WOC een stap verder zou kunnen helpen geeft Brons aan: “Laat mensen met initiatieven komen, wij zijn altijd bereid deze mede op te pakken of te ondersteunen. Zie dit maar als een uitdaging voor de omgeving”. Ieder kwartaal wordt er een nieuw programmaboekje uitgegeven waarin alle vaste en nieuwe activiteiten op een uitnodigende manier beschreven zijn. Dit programmaboekje wordt verspreid en is te verkrijgen via [email protected]

Gemeentebelang heeft aan het eind van het bezoek gesproken met diverse bezoekers. Juffer: “het is echt indrukwekkend die warme, onderlinge betrokkenheid, goed dat de WOC’s er zijn! Helaas zijn de maatregelen opnieuw aangescherpt maar ik ben ervan overtuigd dat ze het hierna weer oppakken”.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...