Gewoon Doen !

27 augustus 2022

Gewoon doen.

Ogenschijnlijk 2 normale woorden. Echter, ik denk dat we in een best spannende tijd leven. Klimaatcrisis, energiecrisis, opvangcrisis, stikstofcrisis en misschien komt er nog wel een crisiscrisis. Er zijn zelfs mensen die roepen dat de wereld in brand staat. En dat is eigenlijk ook een beetje zo. Letterlijk en figuurlijk. De gigantische bosbranden in Noord Amerika, Spanje Portugal en Frankrijk en het rukt steeds meer onze kant op. Deze week hebben 120 brandweermannen- en vrouwen een bermbrand langs de A28 weten te bedwingen. Maar ook zij ‘doen gewoon’ hun werk. Die branden komen overigens voor een groot deel vanuit het veranderende klimaat. Stijging van temperatuur (De Rijn ligt nog net niet droog) waar wij met elkaar voor verantwoordelijk voor zijn! Tegels uit de tuin, iets minder auto en 1 vlucht minder kan echt. Gewoon doen.

Maar door al die crisissen en de gevolgen daarvan zijn alle hulpverleners wel in een verhoogde staat van paraatheid gebracht. De politie kan niet meer hun reguliere taken voor 100% uitvoeren omdat er inzet van hen wordt verwacht bij diverse vele protesten die dagelijks gehouden worden. En protesteren is een democratisch recht dus dat kan gewoon. Maar als we nou ook gedurende de protesten een beetje ‘gewoon doen’ en dat wordt de norm tijdens een protest dan kan de inzet van hulpverleners weer tot een acceptabel niveau terug gebracht worden. Gemeentebelang houdt nu eenmaal van normalisatie.

Iets leuks, iets liefs, iets grappigs, iets waar de ander onverwacht blij van kan worden. Dat moet toch de voorkeur hebben van iedereen. De haat en de rioollucht die er bijvoorbeeld op Twitter hangt, we kunnen toch ook weer terug naar een beetje ‘gewoon doen’. Praktisch iedereen maakt gebruik van Sociale Media. Deel leuke, vrolijke, nuttige en onschuldige berichten op Sociale Media. En dan met name die van Gemeentebelang.

Gewoon doen!

Martin Juffer.

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...