Hekwerk

4 augustus 2018

Mijn fractie voorzitter attendeerde mij dat het deze week mijn beurt was om de wekelijkse column van Gemeentebelang te schrijven. Ook vroeg hij nog even of ik hiervoor inspiratie had.

4A61D1EE-133C-4245-B353-EDB61B0941C1Nee, was mijn antwoord. Ik geniet momenteel van mijn vakantie. Vanuit mijn werk en vanuit mijn raadslidmaatschap sta ik momenteel op een lekker laag pitje. Ik heb nu tijd om wat dingen thuis op te pakken en ben bezig om een hekwerk om mijn terras te maken. Een hek heeft de functie om de toegankelijkheid te verkleinen. Het hek waar ik mee bezig ben is niet om minder toegankelijk te zijn maar meer omdat die hond van ons er steeds tussenuit naait, maar dat terzijde.
Ruim twee weken geleden was er sprake van een forse brand in de gemeente Nunspeet. Met als gevolg veel persoonlijk leed en materiële schade. In afhandeling en afwikkeling daarna, wat ongelooflijk complex is heeft vervolgens iedereen een mening. En dat mag ook.
Een belangrijke rol in de afwikkelingen is weggelegd voor de burgemeester. En hoe hij dat doet, wanneer hij iets roept en over de inhoud, daar vinden velen wat van en dat is veelvuldig op de sociale media te lezen.
Terug naar de functie van het hek. De toegankelijkheid verlagen.
Een inwoner van Nunspeet had ook iets te melden over de afwikkelingen, en de wijze waarop na de brand. Deze mijnheer heeft een mail gestuurd naar de fractievoorzitter van Gemeentebelang en op die manier zijn (on)genoegen kenbaar gemaakt. Kijk, zo kan het ook!
En er zal ook een fatsoenlijke terugkoppeling plaats vinden.
Zo wordt duidelijk dat er bij Gemeentebelang ‘geen hek omheen staat’. Ook in vakantie periode zijn en blijven we toegankelijk en bereikbaar.
En wilt u dat er werkelijk en inhoudelijk iets gedaan wordt met datgene wat u kwijt wilt, gewoon een mail sturen met opmerkingen, wensen of suggestie. Is veel constructiever dan Facebook volgooien met allerlei (ongefundeerde) teksten.

Martin Juffer

Eerdere blogs

Kloof

Kloof

Ook als lokale partij hebben wij uiteraard de verkiezingen voor de provinciale staten en indirect voor de eerste kamer...

Wauw, wat is dit mooi geworden!

Wauw, wat is dit mooi geworden!

In 2017 heeft de gemeenteraad unaniem besloten over te gaan tot herinrichting van het sportpark in Nunspeet. In 2021...

Elektrificatie of kortsluiting?

Elektrificatie of kortsluiting?

Afgelopen donderdagavond stond het onderwerp “Kapitaalbehoefte Regionale Netwerkbedrijven” op de agenda van de...