Het hele verhaal, jouw verhaal

23 november 2019

Vind jij ook dat de laatste tijd zoveel “grote” problemen zo slecht uitgelegd worden door onze regering, in kranten en op tv?
Zelf mis ik vaak het hele verhaal. Een paar voorbeelden: Stikstof en ammoniak.

Waarom wordt de uitstoot van ammoniak uit stallen berekend en meegenomen in het probleem maar wordt datgene wat binnen 300 meter rondom een boerderij neerslaat en opgenomen wordt door het grasland niet meegenomen? Waarom wordt de uitstoot van het verrotte materiaal in de natuur bij de landbouw opgeteld?

Waarom horen wij dat de bomenkap langs de A28 voor veiligheid is maar horen we niets over het feit dat het ook een bezuiniging is? Bij complete kap is er zo’n 10 jaar geen onderhoud nodig. Waarom kan ons niet verteld worden waar de breedte van 80 meter kaal kappen op gebaseerd is?

Waarom worden de Bloemenkampen vernat om bepaalde bloemen terug te krijgen als je met plaggen de hele ondergrond vernielt en er alleen biezen gaan groeien en de weidevogels wegtrekken?

Schurende belangen.
Ik ben politiek actief geworden omdat ik onze mooie gemeente graag mooi help houden.
Zoals ik dat zie en ervaar gaat niet altijd gelijk op met de provincie of het rijk. Maar ja… zij moeten afwegingen maken in een groter belang.
Daar komen steeds meer belangen bij elkaar. Belangen die soms schuren, soms elkaar bijten en soms elkaar versterken.
Daarvoor zitten we ook in een democratie, de meerderheid beslist via volksvertegenwoordigers.

Op zoek naar het hele verhaal.
Dat laatste ben je als raadslid ook en ik vind het belangrijk om altijd het gehele verhaal te kunnen vertellen. Ik ga graag op zoek naar meer informatie over een onderwerp. Bezoek congressen, workshops etc. om een breder beeld te krijgen.

Afwegingen.
Dit is één van de reden dat ik bij Gemeentebelang ben uitgekomen toen ik politiek actief werd.
Gemeentebelang weet graag het gehele verhaal of gaat er naar op zoek om beslissingen zo goed mogelijk te kunnen afwegen.

Vertel ons jouw hele verhaal.

Samen met jou, met u komen wij graag tot het gehele verhaal.

Wilt u meer weten over een onderwerp of ergens met mij, of ons over van gedachten wisselen? Neem gerust contact met ons op, schiet ons aan, maak een afspraak voor een werkbezoek want wij horen ook graag uw verhaal om tot een geheel verhaal te komen.

corriejansen2014@gmail.com
Info@nunspeet-gemeentebelang.nl

Eerdere blogs

Hoognodig!

Hoognodig!

Toen ik vanaf 2007 tot mijn eerste raadsperiode in 2010 als steunfractielid actief was, overheerste het idee van een...

750!!!  Wonen op ’t Hul Noord

750!!! Wonen op ’t Hul Noord

Wie wil er niet in een passende woning wonen? Passend qua levensfase maar zeker ook passend bij het inkomen. Daarom...