Hoezo Reces?

26 juni 2021

Donderdag was de laatste raadsvergadering voor de zomer, dus officieel zijn we nu met reces/in zomerslaap. Pas begin september zijn weer de eerste vergaderingen gepland. We hebben elkaar dus een prettig reces gewenst en een fijne vakantieperiode. Uiteraard lopen heel veel zaken in Nunspeet deze periode gewoon door. We stoppen bijvoorbeeld echt niet met woningen bouwen en klimaatmaatregelen te nemen. Als fractie van Gemeentebelang blijven we dus gewoon met de gemeentelijke organisatie in gesprek en blijven over vele onderwerpen vragen stellen. Wij kunnen dan wel volgens de agenda reces hebben maar de maatschappij gaat gewoon door en dus blijven wij onze stem laten horen.

Ik vind dit een beetje vergelijkbaar met mensen die genoeg hebben van wat er in de politiek gebeurt en niet meer stemmen. Ik ga ervan uit dat ze dan niet denken dat zij dan ook geen last meer hebben van wat er in de Haagse of lokale politiek gebeurt. Ik kan me prima, zeker ten aanzien van de landelijke politiek, voorstellen dat men hier veel vraagtekens bij zet. Bij mij komt soms ook de stoom uit mijn oren. Maar toch…de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen gaan gewoon door, ook als je niet stemt. Alleen dan zonder dat je daar een beetje richting aan hebt kunnen geven. Daarnaast: iedere stem die zich niet laat horen draagt eraan bij dat het de volksvertegenwoordiging in de tweede kamer of gemeenteraad niet aansluit bij de mening van datzelfde volk.

Kortom: we kunnen wel met reces gaan of niet stemmen maar als we onze stem niet laten horen gaat de politiek gewoon door zonder jouw input. Om in tour de France termen te blijven: de politiek wacht op niemand.

Marc Konings

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...