Eind september schreef ik al een blog met als titel: We moeten het samen doen! Toen ging de discussie nog over: ik doe niet meer mee… Sinds die tijd zijn de maatregelen vanuit de landelijke regering alleen maar verder aangescherpt. Waarom? Omdat het aantal besmettingen op loopt, de ziekenhuizen en IC afdelingen weer volstromen en omdat een deel van ons Nederlanders zich onvoldoende aan de maatregelen houdt.  Wat opvalt is dat na iedere persconferentie elke aangekondigde maatregel ter discussie wordt gesteld. Dat vind ik jammer omdat dit niet bijdraagt aan de oplossing. Niet voor niets is de slogan: Alleen SAMEN krijgen we corona onder controle…

Maatregelen hebben ertoe geleid dat sinds 9 december de meeste winkels zijn gesloten. De horeca al sinds 13 oktober. Dat is voor betreffende ondernemers een hard gelag. Alle steunmaatregelen ten spijt betekent het voor velen keihard knokken om het hoofd boven water te houden. De meeste winkels en horecabedrijven zijn (telefonisch, mail of online) echter wel bereikbaar. Allerlei afhaal- en bezorg-initiatieven zijn er opgetuigd om u als klant toch zo goed als mogelijk te kunnen bedienen. Mijn oproep is: Steun deze ondernemers!

Velen van u zijn lid van een (sport) vereniging. De meeste verenigingen worden al sinds jaar en dag gesponsord door lokale bedrijven. Kijk maar eens langs de verschillende sportvelden waar als tegenprestatie voor sponsoring vele reclameborden hangen. Dat geeft verenigingen de ruimte om de contributie voor haar leden zo laag mogelijk te houden. Ik weet niet of het u is opgevallen, maar ik heb er nog nooit een reclamebord van Bol, Amazon of Zalando zien hangen… die hebben slechts één belang: geld verdienen voor de aandeelhouder! Lokale ondernemers begrijpen als geen ander dat je elkaar nodig hebt in de lokale samenleving en dragen daarom graag hun steentje bij door het sponsoren van verenigingen. Maar juist in deze crisistijd hebben de ondernemers u hard nodig. Vandaar mijn oproep: Houd Nunspeet vitaal… Koop lokaal!  

Martin Mol