INSCHRIJVING 12e NUNSPEETSE HEIDELOOP GEOPEND

28 juli 2020

NUNSPEET – Op zaterdag 5 september zal de twaalfde Nunspeetse Heideloop van start gaan op de gebruikelijke locatie aan de Stakenbergweg in Elspeet. Het jaarlijkse wandel- en hardloopevenement zal vanwege het coronavirus in aangepaste vorm plaatsvinden. Voor de editie van 2020 is vanwege veiligheidsredenen gekozen alleen het wandelen te organiseren. Het hardlopen hoopt men volgend jaar weer op te kunnen pakken.

Voorinschrijving geopend
De voorbereiding voor de wandeltocht over de heide is ondertussen in volle gang en op www.nunspeetseheideloop.nl is het inschrijven geopend. Ook is op de website meer informatie te vinden, onder andere over de starttijden. Een voorinschrijving is tegen een lager inschrijfbedrag dan inschrijven op de dag van het evenement zelf. Er zijn drie wandelafstanden, te weten de 10 km, de 15 km en de 25 km. De routes gaan over (on)verharde paden langs bloeiende heidevelden en door glooiende bossen. En de organisatie heeft goede hoop dat de heidevelden weer prachtig in bloei zullen staan.

Historisch Museum Elspeet
Traditioneel schenkt de Vereniging Gemeentebelang een gedeelte van de opbrengst aan een lokaal goed doel. Voor de 12de editie van de Nunspeetse Heideloop is gekozen voor Historisch Museum Elspeet. Het Historisch Museum Elspeet is een informatief museum, waarin aspecten van Elspeets historie centraal staan. In een aantal opzichten is deze historie uniek, terwijl in andere opzichten dit verleden ook exemplarisch is voor ontwikkelingen op de Veluwe.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...