It giet oan!

19 februari 2022

It giet oan!

De legendarische woorden voorafgaande aan de Efstedentocht 1997.

“Het land gaat weer open”.  De woorden van minister Kuipers, over  20 jaar, misschien net zo legendarisch. Gelukkig waren er vanaf 25 januari jongstleden al verschillende versoepelingen, maar nu is het dan toch ook voor alle sporters onder ons  “It giet oan”. Gemeentebelang is blij dat de sportverenigingen en de sportscholen weer zonder de 1,5 meter maatregel en zonder mondkapje binnen en buiten aan de slag kunnen. Supporters kunnen weer langs de lijn staan en ouders hebben weer de mogelijkheid hun kinderen toe te juichen (net als opa’s oma’s en ander belangstellenden).

Wat hebben we het gemist

Nu alles weer begint te draaien worden de “touwtjes in vrijwilligersland” ook weer aangetrokken en dat is even wennen. Maanden zijn de vrijwilligers thuis geweest. De één is blij om weer aan de slag te gaan, maar de ander vindt dat thuis zijn eigenlijk wel prima. Of de vrijwilliger heeft inmiddels andere bezigheden gevonden. Logische uiteraard maar voor de club of de vereniging een gemis. Daarom roepen we iedereen weer op: Word vrijwilliger en probeer de vereniging of club te helpen!

Vaak is het zo als je een keer geweest bent, smaakt het naar meer. Je voelt dat je gewaardeerd wordt en dat je dankbaar werk verricht samen met zoveel andere vrijwilligers. De betrokkenheid geeft je een voldaan en goed gevoel.  Ook de vast supporters moeten weer in de benen. Je ploeg, jouw team heeft je ondersteuning nodig. Op de verschillende mooie sportparken die onze gemeente rijk is maar ook bij de activiteiten in de sporthallen, buiten of bij zwembad De Brake.

Volgend jaar hopen we het nieuwe sportcomplex op De Wiltsangh in gebruik te nemen.  Het sportieve hart van de gemeente en de regio. Daarnaast gaat Gemeentebelang er op toezien dat de kernen wat betreft sport en beweging niet vergeten worden. We stemmen voor toegankelijke sport voor iedereen.

We gaan daarom voor een multifunctioneel sportpark in Elspeet. In Hulshorst zijn wij voor de uitbreiding van het sportpark met een goede en veilige toegankelijkheid. En Vierhouten laten we niet  aan hun lot over en willen  we samen met de voetbalvereniging op een juiste manier het hybrideveld multifunctioneel beschikbaar houden. Gemeentebelang is sinds jaar en dag de aanjager van goede sportvoorzieningen in clubverband, maar ook individueel en op recreatieve basis. Want bewegen is een goede vrijetijdsbesteding. We houden zowel ons lichaam alsook onze geest gezond en ontmoeten elkaar in een ongedwongen sfeer. Beweeg met ons mee en maak in maart de gang naar het stemlokaal.

Stem voor sport, stem voor Gemeentebelang!

Ans Pluim

Eerdere blogs

Hoognodig!

Hoognodig!

Toen ik vanaf 2007 tot mijn eerste raadsperiode in 2010 als steunfractielid actief was, overheerste het idee van een...

750!!!  Wonen op ’t Hul Noord

750!!! Wonen op ’t Hul Noord

Wie wil er niet in een passende woning wonen? Passend qua levensfase maar zeker ook passend bij het inkomen. Daarom...