Jong Gemeentebelang zoekt jou!

19 februari 2019

Politiek en zeker de lokale politiek raakt jongeren meer dan zij zelf denken. Beslissingen over het klimaat of evenementen gaan over de toekomst. En onze jongeren zijn de toekomst. Daarom heeft Gemeentebelang Nunspeet een jongerenafdeling, omdat wij met jongeren willen praten en niet over jongeren. En het project JONG & politiek is een unieke kans voor jongeren om heel laagdrempelig ook daadwerkelijk mee te doen.

Het project JONG & politiek is interessant voor iedere jongere uit de gemeente Nunspeet. Het project biedt naast kennis over het besturen van de gemeente ook verschillende extra’s. Door middel van excursies en debattrainingen gaan jongeren daadwerkelijk onderwerpen op de agenda zetten, want het is belangrijk jongeren een stem te geven.

Unieke kans!

Met deelname aan het project krijgen onze jongeren letterlijk een podium. Zij krijgen begeleiding om onderwerpen te kiezen en uit te denken. Voor Jong Gemeentebelang geldt dat iedereen in onze gemeente mee moet kunnen doen, ook in de politiek. Daarom roepen wij iedere jongere van 15 tot 30 jaar op om mee te komen doen als jij nieuwsgierig bent geworden. Samen geven wij jongeren een nog grotere stem, ongeacht politieke overtuiging, geaardheid of achtergrond.

 

Jongeren kunnen met het project hun Maatschappelijke Diensttijd vervullen en je hebt er geen bepaalde (voor)opleiding voor nodig. Na deelname ontvang je een ervaringscertificaat Maatschappelijke Diensttijd wat prima op je CV staat. Natuurlijk levert dit jou een hoop kennis op over het besturen van een gemeente maar daarnaast soms ook een kleine vergoeding. Verder bouw je een mooi netwerk op wat richting de toekomst meegenomen is.

Natuurlijk ben je veel met leeftijdgenoten wat het erg gezellig maakt.

Samen met Harderwijk Anders en Progressief Ermelo wordt dit project op 1 maart gestart. Verdere informatie: www.jongenpolitiek.nl en op de social media van Jong Gemeentebelang Nunspeet.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...