Kandidatenlijst Gemeentebelang vastgesteld

11 november 2021

NUNSPEET – Tijdens de bijzondere ledenvergadering van de Vereniging Gemeentebelang Nunspeet is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de periode 2022-2026 vastgesteld. De leden hebben onder luid applaus een lijst van 30 kandidaten aangewezen voor op het stembiljet van 16 maart 2022. Traditiegetrouw is de lijst een mix van ervaren krachten en nieuwe gezichten.

 Lijsttrekker
Mark van de Bunte is in april jongstleden al unaniem gekozen als lijsttrekker. De huidige wethouder voert de lijst van Gemeentebelang met trots aan. Hij voelt zich gesteund door een grote groep enthousiaste kandidaten. Onder wie de zes huidige raadsleden, die zich opnieuw kandidaat hebben gesteld: Marc Konings staat op de tweede plaats en Corrie Jansen volgt op nummer 3. Pieter-Jan van Rossen op nummer 4, Martin Juffer op 5, Ans Pluim op 6 en Martin Mol op plaats 8.

Nieuwe kandidaten
Naast de bekende gezichten zijn er ook nieuwe kandidaten op de lijst te vinden. Als eerste nieuwkomer staat Korine Koers op plek nummer 7, gevolgd door Petra van Olst op plaats 9. Op plek 10 staat Daniëla Koster. Alle nieuwe kandidaten in de top 10 komen uit de steunfractie en hebben de opleidingsroute van Gemeentebelang doorlopen.

 Goede mix
Mark van de Bunte is als lijsttrekker verheugd met de kandidatenlijst: ‘Het is een goede mix van ervaring en nieuw talent, van jong tot oud en met verschillende achtergronden en kennis. Het is traditioneel een lijst van en voor inwoners uit de gemeente Nunspeet, waar de Vereniging Gemeentebelang voor staat. De kandidatenlijst is als vanouds ook weer een mooie afspiegeling vanuit alle hoeken van onze lokale samenleving.’ 

Bekende namen
Op de lange lijst van Gemeentebelang zijn vertegenwoordigers uit elke kern van de gemeente Nunspeet te vinden, waaronder ook een aantal bekende namen. Lijstduwer is wethouder Marije Storteboom. Tevens zijn ook de oud-wethouders en ereleden Edward van der Geest en Paul Gommers op de lijst vertegenwoordigd. Ook hebben veel jongeren en ondernemers een plek op de lijst weten te bemachtigen.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...