Kansrijk wonen!

3 april 2021

Rondom Wonen zijn veel vraagstukken. De huizenmarkt is overspannen, De prijzen verdubbelen zich bijna en er is een chronisch tekort aan woningen. Veel zorgen dus.

Maar er zijn ook antwoorden binnen het thema Wonen. En dat noemen we Kansrijk Wonen!
Kansrijk Wonen is een geweldig initiatief wat jongeren tussen de 17 en 25 jaar met een lichte ondersteuningsvraag een tijdelijk woonplek biedt met ondersteuning van een coach. En dat allemaal op vrijwillige basis. Niks geen zelfverrijkende zorg organisaties die het onderste uit de kan willen halen maar plat, eenvoudig en op een oprecht betrokken manier. Gemeentebelang is hier echt enthousiast over.
momenteel heeft Kansrijk Wonen de beschikking over 12 woningen en de 13e zit er aan te komen. Per woning wonen maximaal 4 jongeren waar ze een traject doorlopen om woonvaardigheden aan te leren. Gelukkig zijn er zo min mogelijk regels in een kansrijke woning. Wel fatsoensnormen. Maar dat geldt voor iedereen. Overlast veroorzaken doe je gewoon niet.

Kansrijk wonen doet ook nadrukkelijk aan Inclusie. Wonen doe je immers samen in een buurt en daar draag je een steentje aan bij. Buurt activiteiten horen daar vanzelfsprekend bij.

Naast maximale vrijwillige inzet is er wel een coördinator die verantwoordelijk is voor het project. Deze heeft ook wekelijks fysiek contact met de woningen en de deelnemers.

Kansrijk wonen is sinds kort een zelfstandige stichting. Voorheen was er wel een bepaalde betrokkenheid bij zorg organisatie maar daardoor verdween de autonomie en dreigde Kansrijk Wonen de zorgorganisaties ingezogen te wonen.
En de kracht van Kansrijk Wonen is juist dat ze veel bewegingsvrijheid hebben en dat ze op hun eigen wijze hun initiatieven kunnen ontplooien.

Gemeentebelang Hoopt samen met de stichting Kansrijk Wonen dat er na de 13e woning nog veel mogen volgen.

Voor meer informatie (echt de moeite waard) https://kansrijk-wonen.nl

Martin Juffer

Eerdere blogs

Konijn uit de hoge hoed

Konijn uit de hoge hoed

Eindelijk zijn ze er uit in Den Haag. Er was al geruime tijd gemor te horen dat het allemaal wel erg lang duurde, maar...

#Doeslief

#Doeslief

#Doeslief; een campagne die ons laat zien dat we steeds minder aardig tegen elkaar doen. In de omgang met elkaar op...

€400,-

€400,-

OKO. Ik heb er al vaker over geschreven. OKO staat voor Opgroeien in een Kindvriendelijke Omgeving. Het is een...