Laat je sportieve hart spreken

29 september 2023

Samenwerken aan een sportief en gezond leven in de gemeente Nunspeet

In de gemeente Nunspeet is in 2020 een lokaal Sport- en Preventieakkoord afgesloten. Een logische stap: sport, beweging en preventie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door sport en beweging zit je lekkerder in je vel, versterk je je weerbaarheid en groeit je zelfvertrouwen en daarmee nemen je kansen in de samenleving toe. Dit is dan ook één van de redenen dat Gemeentebelang al sinds 1945 aanjagers is van lokale cultuur, goede sportvoorzieningen en recreatiemogelijkheden.

Het sport en preventieakkoord is ondertekend door partners uit o.a. sport, welzijn, zorg, onderwijs en ondernemers. En met de herijking wordt tot en met 2026 verder ingezet op een sportiever en gezonder leven in de Gemeente Nunspeet.Plannen in dit akkoord kunnen werkelijkheid worden door financieel steun uit het Sport en preventieakkoord en de gemeente Nunspeet.

Afgelopen week was ik bij de presentatie van het herijkte Sport en preventieakkoord er waren weer mooie successen te vieren o.a. de opstart van  RunningNunspeet. Maar ook het startschip van watersportvereniging Veluwemeer is door financiële steun uit het sport en preventieakkoord weer drijvende. En kunnen mede daardoor weer zeilwedstrijden worden georganiseerd. De Bridge Nunspeet heeft door een bijdrage kunnen zorgen voor werving van nieuwe leden.

Heb je als sportclub, inwoner of zorg-welzijnsorganisatie ideeën om mee te werken aan een sportief en gezond leven in Nunspeet, Vierhouten, Elspeet of Hulshorst, kom dan in beweging en dien je aanvraag in via Nunspeetsportiefengezond.nl

Sluit je, met je bestaande sportclubs, zorg- en welzijnsorganisatie, bedrijf of als inwoner aan bij dit akkoord of dien een plan in waarmee je Nunspeet Sportiever en Gezonder maakt.

Aan wat voor soort plan moet je dan denken? Een plan voor sportlieden of cliënten, speciale doelgroepen zoals mensen met een beperking, jongeren of juist ouderen. Maar denk ook aan plannen die kunnen helpen op het gebied van voorkomen van gezondheidsproblemen zoals alcohol- of rookverslaving.

Heb je een goed idee om Nunspeet sportiever en gezonder temaken? Met jou idee kan je daadwerkelijk het verschil maken. Dus dien je aanvraag in! Plannen tot ca. € 1.500, worden het gehele jaar in behandeling genomen voor beoordeling. Plannen boven een bedrag van € 1.500,- worden tijdens een kerngroep-bijeenkomst beoordeeld. De eerst volgende deadline voor het inleveren van je plannen is 3 november 2023.

Ga voor meer informatie naar de site Nunspeetsportiefengezond.nl

Heb je geen plannen maar draag je de sport in onze gemeente een warm hart toe, sluit je aan bij Gemeentebelang Nunspeet. Sport, cultuur en goede recreatievoorzieningen staan in de belofte die we aan onze kiezers hebben gedaan.

Ans Pluim

Eerdere blogs

Oranjekoorts

Oranjekoorts

De stemming in het land werd steeds hoopvoller. Waar de stemming aan het begin nogal gereserveerd was (de meesten...

Geduld is een schone zaak

Geduld is een schone zaak

Afgelopen week zag ik een luchtfoto van de stationsomgeving. Wat een wirwar van machines, kranen, gaten en daartussen...

2 maanden vakantie!

2 maanden vakantie!

Afgelopen donderdagavond hebben we onze laatste raadsvergadering van deze periode gehad. Het was er één met een aantal...