Leefomgeving mooi of zooi?

14 februari 2020

Nunspeet – Gemeentebelang heeft op 12 februari een themabijeenkomst onder de titel ‘onze leefomgeving mooi of een zooi?’ georganiseerd. Met inwoners, belangengroepen en politici is gediscussieerd over de duurzaamheidsplannen op de directe leefomgeving.

Door de inleidende sprekers vanuit de gemeente Nunspeet en een expert die ervaring heeft met een wijk die van het gas af gaat, werd inzicht gegeven hoe in regionaal verband gewerkt wordt aan plannen voor het opwekken van duurzame energie. Vervolgens was het aan de deelnemers om hun eigen vragen en ideeën op het onderwerp los te laten.

Stellingen

Aan de hand van stellingen werd door de deelnemers van gedachte gewisseld. Met name de stellingen over haalbaarheid en betaalbaarheid leidden soms tot een pittige maar goede discussies. In deze discussies bleek een breed gedragen besef dat duurzaamheidsmaatregelen nodig zijn, maar ook stevige zorgen over het effect op de leefomgeving en de hoge kosten die op de huishoudens afkomen. De reacties van aanwezige inwoners waren veelal enthousiast, aangezien niet iedere inwoner zich in het proces van verduurzaming gehoord voelde. Dit bevestigde voor Gemeentebelang dat draagvlak en communicatie een cruciale rol spelen.

Het rapport met de bevindingen van de gehele avond zullen binnenkort aan de verantwoordelijk wethouder Jaap Groothuis overhandigd worden, die zelf ook op de avond aanwezig was.

Eerdere nieuwsberichten

Column Huis aan Huis: Begrip

Column Huis aan Huis: Begrip

Onderstaande column schreef ons steunfractielid Thomas van den Hoorn afgelopen week voor de Nunspeet Huis aan Huis...