Met mate!

21 december 2019

De week van kerst en daaropvolgend de week van de jaarwisseling is weer aanstaande en om maar met de deur in huis te vallen, van mij hoeft het niet! Twee weken van gekkigheid met veel te veel verplichte bezoekjes, overmatig eten en drinken, dat gedoe met die kerstkaarten, al die recepties waar je als raadslid een uitnodiging voor krijgt, nadenken over welke kleren je aan moet……..soms ben ik er echt helemaal klaar mee! Soms denk ik stiekem dat vier dagen minder per jaar best fijn zouden kunnen zijn, maar nee hoor… het lijkt steeds gekker te worden. Supermarkten bezorgen meerdere encyclopedieën met wat we moeten eten (liefst veganistisch) met kerst, je krijgt clusterhoofdpijn van de drukke vuurwerkfolders, we hebben net black friday (waarin je een hele week voor de gek wordt gehouden) achter de rug, kerstmuziek hoor je al acht weken op de radio en boodschappen doen is in deze tijd van het jaar een dagtaak. Geef mij maar rust en structuur.
Zo, dat is eruit!

Maar de andere kant van het verhaal is dat deze dagen ook veel mogelijkheden en kansen bieden. We krijgen de gelegenheid om er ’te zijn voor elkaar’. Oprecht aandacht en betrokkenheid te tonen. We zullen er zijn met de vereniging van Gemeentebelang op de aanstaande recepties want we willen verbinden! Met Gemeentebelang willen we er zijn voor iedereen! (Check de motie van ons die is ingediend voor een inclusieve samenleving en die unaniem is aangenomen)

We staan dit weekend weer, met ondersteuning van de kerstman in het centrum van Nunspeet om jou persoonlijk fijne dagen te wensen.
Daarom is mijn conclusie ook om ‘die gekkigheid’ te gebruiken om er iets echt moois van te maken. Maar liefst wel met mate!
Fijne dagen gewenst.

Martin Juffer

 

Eerdere blogs

Nederland Fietsland

Nederland Fietsland

Met 22 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners, 32.000 kilometer aan fietspaden en de grootste fietsenstallingen ter...

Open deuren

Open deuren

Vorig weekend stonden de deuren van het gemeentehuis wijd open. Tijdens het open huis konden alle belangstellenden...