Mogelijke sluiting supermarkt Vierhouten

22 juli 2023

Bij toekenning van de aanvraag woningbouw op maat van 12 juni jl. verdwijnt de buurtsuper uit het straatbeeld van Vierhouten en maakt plaats voor een twee onder één kap en een vrijstaande woning.

Tijdens de commissie vergadering, waarin de lijst woningbouw op maat werd behandeld heeft Gemeentebelang aangegeven dat volgens haar in Vierhouten al veel woningenin deze categorie staan. Op verzoek van enkele inwoners uit Vierhouten hebben wij de wethouder gevraagd of hij met de initiatiefnemer in gesprek wil gaan. Hierbij werden we gesteund door de overige fracties. Of er een mogelijkheid is om op deze plek de bestemming gemengd in stand te houden inclusief kleinere woningen/appartementen. Wij denken te weten dat er in Vierhouten meer behoefte is naar betaalbare kleinere woningen. De wethouder gaf aan open te staan voor suggesties. Het draagvlak en alternatieven mee te nemen.

Het is jammer dat de supermarkt verdwijnt. Er is geen opvolger voor de winkel. De stijgende energiekosten zorgenervoor dat de eigenaar het ingrijpende besluit heeft genomenom het familiebedrijf dit najaar definitief te gaan sluiten. Eengemis van, even een snelle boodschap, het praatje met deze en gene en dan nog de sociale contacten. De inwoners vanVierhouten hebben begrip voor het besluit, maar vinden dit natuurlijk erg jammer.

Het gevoel van “De ziel is uit het dorp.

Gemeentebelang ziet voor de gehele gemeente Nunspeet graag meer aanbod van kleine levensloopbestendige woningen, dus zeker ook in Vierhouten.

Voor elk wat wils en het liefst voor woningzoekende starters of doorstromers.

Uiteraard is de wethouder nu eerst aan zet om in gesprek te gaan met de eigenaar. Maar we geven graag enkele suggesties mee.

Wellicht zijn er combinaties met een maatschappelijk tintje op de begane grond mogelijk met daarboven een aantal woningen in de goedkopere sector.

Misschien een kleine buurtsuper met dagbesteding van één van de grote zorginstellingen die onze gemeente rijk is.

Of een combinatie van bijvoorbeeld een fietsen verhuur, een VVV- informatiepunt of iets aanvullends in de recreatieve sector.

Zo’n bruisende kern heeft zoveel potentie om een leuk project te kunnen starten.

Misschien een droom….. En dromen hoeven geen bedrog te zijn.

Petra van Olst-Dekker

Eerdere blogs

Nederland Fietsland

Nederland Fietsland

Met 22 miljoen fietsen op 17 miljoen inwoners, 32.000 kilometer aan fietspaden en de grootste fietsenstallingen ter...

Open deuren

Open deuren

Vorig weekend stonden de deuren van het gemeentehuis wijd open. Tijdens het open huis konden alle belangstellenden...