Mooi of een zooi?

15 februari 2020

Afgelopen woensdagavond was de informatieavond over duurzaamheid en wat dit gaat betekenen voor de omgeving waarin wij leven.

 

In maart krijgen wij het plan over de concept Regionale Energie Strategie ter beoordeling in de commissie en de raad. Wij zijn benieuwd welke oplossingen de verschillende tafels met deskundigen hebben uitgedacht om in onze regio nieuwe energie op te gaan wekken. Gemeentebelang zal zich met betrekking tot dit plan zeker af vragen of dit goede oplossingen voor onze inwoners zijn.

Den Haag heeft een duidelijke opdracht aan alle regio’s in Nederland gegeven: wek de energie, de stroom die wij gebruiken op een nieuwe manier op. Nee zeggen is geen optie.

 

Gemeentebelang vindt het belangrijk om met haar achterban in gesprek te blijven en daarom hadden wij deze themabijeenkomst georganiseerd.

Er kwamen meer geïnteresseerden dan dat er opgegeven waren dus de zaal zat goed vol. Voor ons een teken dat er nog weinig bekend is over deze transities en er belangstelling voor is.

Tevens hebben wij een goed beeld gekregen van de meningen en belevingen van inwoners op dit gebied. Door middel van stellingen is er gediscussieerd over onderwerpen zoals de betaalbaarheid en haalbaarheid met betrekking tot het  plaatsen van windmolens en zonnepanelen maar ook hoe onze woningen van het gas af moeten. 

 

Wij maken een verslag van de uitkomsten en zullen dit aan de wethouder duurzaamheid overhandigen en ook bij onze besluitvorming gebruiken.

 

Voor nu is het belangrijk dat er vanuit de gemeente meer informatie gaat komen zodat inwoners een beetje beeld gaan krijgen bij wat hen te wachten staat.

Wilt u hier meer over weten? Volg onze facebook pagina de komende tijd of neem contact met mij op.

Corrie Jansen

Eerdere blogs

Een Noodfonds

Een Noodfonds

Een noodfonds in Nunspeet, is dat nodig, jazeker ! Helaas, maar waar. Het zijn barre tijden, de hoge energielasten, de...

Samenwerken

Samenwerken

Sinds ik in de Gemeenteraad zit leer ik veel van onze Gemeente. Een van de dingen die ik bijvoorbeeld niet wist is dat...

Energietransitie

Energietransitie

De winterperiode dient zich aan. De temperaturen dalen nu gestaag richting winterperiode. De afgelopen maanden bleken...