Mooi of een zooi?

15 februari 2020

Afgelopen woensdagavond was de informatieavond over duurzaamheid en wat dit gaat betekenen voor de omgeving waarin wij leven.

 

In maart krijgen wij het plan over de concept Regionale Energie Strategie ter beoordeling in de commissie en de raad. Wij zijn benieuwd welke oplossingen de verschillende tafels met deskundigen hebben uitgedacht om in onze regio nieuwe energie op te gaan wekken. Gemeentebelang zal zich met betrekking tot dit plan zeker af vragen of dit goede oplossingen voor onze inwoners zijn.

Den Haag heeft een duidelijke opdracht aan alle regio’s in Nederland gegeven: wek de energie, de stroom die wij gebruiken op een nieuwe manier op. Nee zeggen is geen optie.

 

Gemeentebelang vindt het belangrijk om met haar achterban in gesprek te blijven en daarom hadden wij deze themabijeenkomst georganiseerd.

Er kwamen meer geïnteresseerden dan dat er opgegeven waren dus de zaal zat goed vol. Voor ons een teken dat er nog weinig bekend is over deze transities en er belangstelling voor is.

Tevens hebben wij een goed beeld gekregen van de meningen en belevingen van inwoners op dit gebied. Door middel van stellingen is er gediscussieerd over onderwerpen zoals de betaalbaarheid en haalbaarheid met betrekking tot het  plaatsen van windmolens en zonnepanelen maar ook hoe onze woningen van het gas af moeten. 

 

Wij maken een verslag van de uitkomsten en zullen dit aan de wethouder duurzaamheid overhandigen en ook bij onze besluitvorming gebruiken.

 

Voor nu is het belangrijk dat er vanuit de gemeente meer informatie gaat komen zodat inwoners een beetje beeld gaan krijgen bij wat hen te wachten staat.

Wilt u hier meer over weten? Volg onze facebook pagina de komende tijd of neem contact met mij op.

Corrie Jansen

Eerdere blogs

Best een beetje bang…..

Best een beetje bang…..

Er is veel gaande. Te veel gaande. En hoe we met elkaar om gaan met al die gebeurtenissen maakt dat ik soms best een...

Ieder huisje heeft zijn kruisje

Ieder huisje heeft zijn kruisje

In ieder huisje is wel eens wat aan de hand. Je hangt de vuile was ook niet buiten. De laatste twee en een half jaar...

Ja mits…, het klinkt zo mooi.

Ja mits…, het klinkt zo mooi.

Het is een gevleugelde kreet die ook ik gebruik en vele collega’s vanuit Gemeentebelang en andere partijen ook: “de...